Повече от 300 000 са били жертвите на сексуални престъпления

...
Повече от 300 000 са били жертвите на сексуални престъпления
Коментари Харесай

Над 300 000 жертви на сексуални престъпления на католически духовници във Франция

Повече от 300 000 са били жертвите на полови закононарушения в средите на Католическата черква във Франция от 1950 година насам. Това оповестява отчетът на специфична анкетна комисия, който е показан през днешния ден.

2500 страници следствие за 70 годишен интервал с потресаващи резултати: отчетът на комисията по следствие на педофилски закононарушения в Католическата черква е показан в тежка атмосфера. Той оповестява за към 3000 полови нарушители (духовници и всемирски лица в парацърковни организации) и шестцифрено число малолетни жертви.

Комисията е работила две години и половина по архиви на Църквата, полицията и медиите, а над 60000 жертви са свидетелствали персонално, някои от имаха думата на представянето. Комисията заключава, че най-малко 60% от тях имат проблеми в прочувствения и интимния си живот.

„ До 2000 година е царяло надълбоко, даже грубо равнодушие към жертвите “, декларира ръководителят на комисията Жан-Марк Сове, който приканва Католическата черква да поеме своята отговорност. Докладът съдържа 45 оферти и рекомендации за деяние. Ще има компенсации за жертвите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР