Повече от 3 хиляди жалби срещу фирмите за бързи кредити

...
Повече от 3 хиляди жалби срещу фирмите за бързи кредити
Коментари Харесай

Хиляди се жалват от фирмите за бързи кредити

Повече от 3 хиляди тъжби против компаниите за бързи заеми е получила за три години омбудсманът Мая Манолова. Според нея, при тези компании няма ефикасен надзор от страната. Според сигналите до Манолова, има неравноправни клаузи в договорите за бързи заеми, с които директно се нарушават правата на потребителите.

Омбудсманът желае законодателни промени, които да лимитират таксите, дължимите суми да не се трансформират едностранно от компаниите и да не се изискват банкова гаранция или гарант. Мая Манолова упорства и да бъде признат Закон за частния банкрут.

„ България е в топ 5 по неприятни заеми. Изискванията, които показват пред клиентите си компаниите за бързи заеми, са мъчно изпълними или неизпълними. Имаме случай с по този начин наречените „ заеми за 1 лев ”. Да, лихвата в действителност е за 1 лева, само че задължението да бъде подписан контракт с поръчител, докарва възнаградителната рента до равнище от 130% ”, съобщи Манолова.

По думите и към момента има контракти в празни полета, без погасителен проект, обвързване за сключване на запис на заповед. Тя загатна и за онлайн контракти, при които клиентът няма цялостна информация какви са изискванията на бързото кредитиране.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР