Повече от 200 директори на учебни и детски заведения, учители

...
Повече от 200 директори на учебни и детски заведения, учители
Коментари Харесай

Черноморска академия за сигурност с обучение за кибертормоза над деца

Повече от 200 шефове на образователни и детски заведения, учители и психолози ще се включат в четиридневния семинар “Киберзащитници ”, отдаден на отбрана на децата в киберпространството.

Събитието, чиито медиен сътрудник е " Стандарт " се организира от 4 до 7 октомври във Варна и водещ е Владимир Бронфенбренер - израелски специалист по национална сигурност и общоприет секретар на Черноморска академия за сигурност.
-->
По време на семинара, Владимир Бронфенбренер показва методика и материали, създадени в Израел – държавата-лидер в отбрана на децата в онлайн среда, която е с най-нисък % в света на потърпевши деца в мрежата. Експертът ще опише за ефикасните способи за битка с кибернасилието против деца, ще даде съответни рекомендации и ще изясни значимата ролята на учебното заведение в този развой.

Програмата “Киберзащитници ” цели да увеличи информираността на необятната общност и да служи като източник на информация в региона на предварителната защита на кибертормоз против деца в мрежата. С помощта на създадени от водещи израелски експерти рекомендации, както за децата, по този начин и за техните родители, да се разреши на подрастващите оптимално безвредно да употребяват интернет и да се понижат случаите на душевен тормоз в киберпространството.

Програмата в България е основана от Владимир Бронфенбренер през 2019 година и от ноември 2021 година се реализира в партньорство с Агенцията по отбрана на детето в киберпространството – Израел.

Обучението е проведено от Черноморска академия за сигурност, с финансовата поддръжка на Община Варна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР