Повече от 1900 работници в най-голямото британско пристанище за контейнери

...
Повече от 1900 работници в най-голямото британско пристанище за контейнери
Коментари Харесай

Стачка на пристанищните работници във Великобритания

Повече от 1900 служащи в най-голямото английско пристанище за контейнери ще стартират осемдневна стачка, за която техният синдикат и корабните компании предизвестяват, че може да засегне съществено търговията и веригите за доставки.

Служителите на Феликсстоу, на източното крайбрежие на Англия, подхващат протестни дейности в спор за заплащането, трансформирайки се в следващите служащи, които стачкуват във Англия, защото профсъюзите упорстват за по-високи заплати за членовете си, които са изправени пред рецесия на издръжката на живота.

" Стачните дейности ще провокират големи разстройства и ще провокират големи шокови талази по цялата верига за доставки в Обединеното кралство, само че този спор е напълно по виновност на компанията ", съобщи Боби Мортън, народен отговорник за доковете в профсъюза Unite.

" Тя (компанията) имаше всички благоприятни условия да направи заслужено предложение на нашите членове, само че избра да не го направи. "

В петък операторът на Felixstowe Hutchison Ports съобщи, че счита предлагането си за 7% нарастване на заплатите и еднократна сума от 500 паунда (604 долара) за заслужено. Той съобщи, че профсъюзът на служащите на пристанището, който съставлява към 500 чиновници на управителни, инженерни и чиновнически длъжности, е приел договорката.

Unite, който съставлява най-вече служащите в пристанищата, твърди, че предлагането е доста под настоящия % на инфлация.

" Пристанището съжалява за въздействието, което това деяние ще окаже върху веригите за доставки в Обединеното кралство ", съобщи представител на Hutchison Ports.

Пристанището съобщи, че ще разполага с проект за деяние при изключителни обстановки и работи за свеждане до най-малко на разстройствата по време на митингите, които ще продължат до 29 август.

Корабната група Maersk, един от най-големите превозвачи на контейнери в света, предизвести, че акцията ще има доста влияние, ще докара до оперативни закъснения и ще я принуди да направи промени в състава на корабите си.

Данните, оповестени на 17 август, демонстрират, че инфлацията на потребителските цени във Англия е достигнала 10,1 % през юли, което е най-високото равнище от февруари 1982 година, а някои икономисти предвиждат, че тя ще доближи 15 % през първите три месеца на идната година на фона на възходящите разноски за сила и храна.

Намаляването на приходите на семействата към този момент докара до стачки на служащи от железопътния и автобусния превоз, които желаеха по-високи заплати. /БГНЕС, Ройтерс

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР