Повече от 150 медийни организации са били закрити в общо

...
Повече от 150 медийни организации са били закрити в общо
Коментари Харесай

150 медии са закрити от август насам в Афганистан

Повече от 150 медийни организации са били закрити в общо 20 афганистански провинции единствено за месец от идването на власт на талибаните, сочат статистики на неправителствени организации в региона на медиите.

Става въпрос за десетки радиостанции, печатни медии и малките екрани. Причините за ликвидирането им са разнообразни - заради ограничавания на свободата на словото, само че и заради липса на финансиране. Според представители на НПО-тата в случай че тези проблеми не бъдат позволени, броят на медиите, които са спрели да работят, ще се усили, съобщи Българска национална телевизия.

„ Ако организациите, които поддържат медиите, не обръщат внимание на медиите, скоро ще станем очевидци на затварянето на останалите медии в страната “, сподели Худжатула Муджадади, заместител -ръководител на Федерацията на публицистите на Афганистан. Сред медиите, които стопираха да работят, е и телевизионният канал Inakas, който се излъчваше в три провинции на Афганистан. Анонимен представител на телевизионния канал признава, че медията е изправена пред съществени финансови проблеми, откакто редица компании са спрели да заплащат за реклама в канала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР