Повече от 100 ученици бяха хоспитализирани в Иран след нова

...
Повече от 100 ученици бяха хоспитализирани в Иран след нова
Коментари Харесай

Брутално в Иран! Газови атаки срещу момичета

Повече от 100 възпитаници бяха приети в болница в Иран след нова серия хипотетични газови офанзиви против учебни заведения за девойки, оповестяват медиите в ислямската република.

През последните три месеца са регистрирани стотици случаи на респираторни разстройства измежду ученички в Иран, което съгласно един от държавните чиновници може да е опит да се принуди закриването на девическите учебни заведения, заяви Нова тв.
-->
При последните хипотетични набези в сряда цел са били минимум 10 девически учебни заведения, седем от които в северозападния град Ардабил и три в столицата Техеран, оповестяват медиите.

Инцидентът в Ардабил е наложил хоспитализирането на 108 ученички, които са в устойчиво положение, заяви осведомителната организация " Tasnim ", която заяви и за отравяния в три учебни заведения в Техеран.

Позовавайки се на родители, осведомителна организация " Фарс " заяви, че възпитаници от гимназия в столичния квартал " Техрансар " са били изложени на въздействието на отровен спрей. От организацията оповестиха, че при първите арести силите за сигурност са задържали трима души, за които се оповестява, че са свързани с вълната от хипотетични набези с токсини в учебни заведения за девойки.

От експлоадирането на мистериозните отравяния през ноември до момента са били приети в болница съвсем 1 200 ученички поради усложнения в дишането, съобщи в сряда народен представител. Сред тях са близо 800 в свещения град Кум, южно от Техеран, и 400 в западния град Боруджерд, съобщи Захра Шейхи, представител на здравната комисия на иранския парламент.

Тестовете на Министерството на здравеопазването на веществото, открито в учебните заведения в Кум, са разкрили следи от азот, който се употребява основно в торовете, се споделя на уеб страницата на Народното събрание.

Отравянията провокираха вълна от яд в страната, където критиците осъдиха мълчанието на управляващите пред възходящия брой наранени учебни заведения. В неделя заместник-министърът на опазването на здравето на Иран Юнес Панахи съобщи, че някои хора са били отровени в Кум за да се приключи образованието на девойки.

Активисти съпоставят виновните за нападенията против учебни заведения с талибаните в Афганистан и " Боко Харам " в Сахел, които се опълчват на образованието на девойките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР