Повече от 100 кг хероин на стойност над 9 444

...
Повече от 100 кг хероин на стойност над 9 444
Коментари Харесай

100 кила хероин събраха очите на митничарите

Повече от 100 кг хероин на стойност над 9 444 600 лв. откриха при инспекция на лек автомобил митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, оповестиха от Агенция "Митници ".

На 15.08.2022 година на пункта идва лек автомобил с френска регистрация на път от Турция през България за Франция. В транспортното средство, ръководено от френски жител Х.А., пътували брачната половинка му и двете им малолетни деца, както и домашните им любимци - две кучета. По метода „ разбор на риска “ автомобилът е селектиран за щателна митническа инспекция. В особено построени тайници в пода на колата, налични след ремонт на седалките, както и на мястото на аварийна гума са открити общо 209 пакета, облепени с фолио и съдържащи бежово прахообразно вещество. Извършеният на място полеви наркотест демонстрира, че откритото вещество е хероин. Общото количество на конфискувания опиат е 104,940 кг на стойност по цени за потребностите на правосъдната система 9 444 600 лв.. Сред пакетите с хероин е открит и един пакет с кафяво смолисто вещество хашиш с бруто тегло 0,090 кг.



По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Контрабандираните наркотични субстанции и лекият автомобил са конфискувани.

С разпореждане на ОП-Хасково от 17.08.2022 година Х. А. е арестуван за период до 72 часа в границите на които следва да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР