Повдигнете празничното настроение вкъщи с тази великолепна коледна къщичка, която

...
Повдигнете празничното настроение вкъщи с тази великолепна коледна къщичка, която
Коментари Харесай

Медена коледна къщичка

Повдигнете празничното въодушевление у дома с тази превъзходна коледна къщурка, която може да приготвите и сами. А по-късно даже може да я изядете

Необходими Продукти

● мед - 1 к.ч.
● олио - 1 к.ч.
● захар - 1 ч.ч.
● яйца - 2 бр.
● сода за самун - 1 щипка
● канела - 1 с.л.
● брашно - към 4 ч.ч.
● бонбони - 2 счукани на дребни части лукче
● пурички

За слепването


● белтъци - 2 бр.
● сол - щипка
● пудра захар - 200 грама
● пудра захар - за поръсване на къщичката

Начин на подготвяне

Яйцата се счупват в дълбока купа. Към тях се прибавят захарта и олиото. Разбърква се хубаво. Постепенно се прибавят и останалите артикули. Накрая се прибавя брашното. Замесва се меко тесто. Тестото се получава леко лепкаво.

За да се направи къщичката, е належащо да се извършите авансово шаблони. Те са с размери:

- за предната и задната страна на къщата - 15 см на 15 см;

- за двете странични стени на къщата - 20 см на 15 см;

- за двете елементи на покрива -22 см на 13 см.

Шаблоните е хубаво да се създадат от картон, с цел да е по-лесно да се работи с тях. След като шаблоните са подготвени, меденото тесто се разточва на тънка кора с дебелина към 5 мм. Като авансово сте набрашнили плота, на който ще разточвате.

Разточеното медено тесто също се поръсва с брашно, с цел да не залепнат шаблоните за тестото. С помощта на изострен нож се изрязват частите на медената къща. Изрязват се прозорците на страните и врата. По предпочитание може да сложите на изрязаните места за прозорци натрошено лукче, което се разтапя при печеното.

Ако ви остане от меденото тесто, откакто сте създали всички елементи за къщата, може да изрежете подобаващи коледни фигурки. Тях може да наредите към къщата. Аз направих елха от меденки под формата на снежинки, еленчета и снежен човек. Готовите елементи се трансферират в тава, която е авансово застлана с хартия за печене.

Честите се пекат в авансово загрята фурна на 170-180 градуса за към 5 - 6 минути на тава. След като са подготвени частите на медена къща, се оставят хубаво да изстинат за към 3 часа. След това се подготвя сместа за слепването на обособените елементи на къщата.

Тя се подготвя, като белтъците се разрушават с щипка сол. След като са разрушени хубаво, се прибавя последователно пресятата пудра захар. Получената примес се поставя в пош и се слепват частите.

Първо се слепват страните на къщата. Отвътре може да подпрете стените с чаши, с цел да ви е по-лесно. Оставя се да стегне за към 2 часа. След което слепвате и покрива на къщата.

Хубаво е и него да го подпрете с нещо. Остава се още веднъж да изсъхне хубаво, след което се поръсва с пудра захар. Отстрани се редят останалите фигури. Отстрани сложих начупените на две пурички за дърва.Отгоре поръсих с пудра захар.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР