Повдигнатите от прокуратурата обвинения срещу строители и шефове на АПИ

...
Повдигнатите от прокуратурата обвинения срещу строители и шефове на АПИ
Коментари Харесай

Прокурорите с обвинение за целия път край Своге

„ Повдигнатите от прокуратурата обвинявания против строители и шефове на АПИ са за неналичието на надзор и фалшив ремонт на цели сектор на пътя край Своге ”. Това съобщи пред нова телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по отношение на повдигнатите през вчерашния ден обвинявания на няколко индивида поради нещастието край Своге, при която починаха 20 души.

Според нея е закононарушение да не се съблюдават условията за качество на полагания асфалт. " Да се влага друго качество в смеската за пътя е закононарушение. И това е повода да повдигнем обвинявания на разнообразни хора. Създавани са документи за изпитвания, само че не са правени инспекции. Ако това беше правено правилно, щяхме да имаме данни още в по-ранен стадий ", безапелационна бе тя.

Според Арнаудова при ремонта изобщо не са били правени същински проучвания за качеството на настилката, вместо това са давани единствено документи. " Дадени са документи за изпитвания на пътя, само че действителни такива не са осъществявани. Иначе щеше да се откри, че е слагана друга настилка ", разяснява още тя.

„ Прокуратурата организира следствие тогава, когато има осъществено закононарушение. Тогава тя обяснява всички условия, които са станали причина за настъпване на случая. Нямаме съображение да се съмняваме, че има някакъв проблем в останалите прави които е изпълнявала компанията ", акцентира представителят на основния прокурор.

По думите й пътната сигнализация е значима. " Този знак за ограничаване на скоростта от 40 км е трябвало да бъде спазен ", уточни още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР