Потребителските разходи за петрол в резултат на карантинните мерки по

...
Потребителските разходи за петрол в резултат на карантинните мерки по
Коментари Харесай

Очакват спад с $1 трлн. на разходите за петрол

Потребителските разноски за нефт вследствие на карантинните ограничения по света ще спаднат през 2020 година с 1 трилион $, до 2,5 трилиона $, написа Международната организация по енергетика (МАЕ) в отчета си за енергийни вложения.

Коронавирусът провокира невиждан спад в енергийните вложения в международен мащаб през първата половина на 2020 година, заяви организацията. Още преди експлоадирането на нова зараза, специалистите на МЕА чакаха, че вложенията в енергийния бранш през 2020 година ще набъбнат с 2%, което може да бъде най-забележимото нарастване на вложенията след рецесията през 2014 година Това обаче не се случи заради пандемията на ковид. Вместо това вложенията паднаха невиждано, с 20% или 400 милиарда $ спрямо 2019 година

"По наши оценки потребителските разноски за нефт ще паднат с повече от 1 трилион $ през 2020 година, до момента в който приходите в електроенергийния бранш ще намалеят единствено със 180 милиарда $, което значително ще бъде породено от нарастване на неплащанията ", споделиха от МЕА.

Преките вложения в петролния и газовия бранш ще паднат с 32% или съвсем 250 милиарда $, вложенията в въгледобивната индустрия - с 15% или съвсем 20 милиарда $. Като цяло световният енергиен бранш ще пропусне 20% от вложенията от предходната година, те ще спаднат до 1,5 трилиона $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР