Потребителите във Великобритания въздържаха голяма част от своите несъществени разходи

...
Потребителите във Великобритания въздържаха голяма част от своите несъществени разходи
Коментари Харесай

Потребителите в Обединеното кралство се свиват, тъй като цените на горивата се повишават

Потребителите във Англия въздържаха огромна част от своите несъществени разноски предишния месец, защото покачващите се цени на моторното гориво усложниха по-широкия удар от високите разноски за живот, съгласно данни, оповестени във вторник.

British Retail Consortium съобщи, че общите продажби във вериги магазини са нарастнали с 2,7% в съпоставяне със септември 2022 година, по-слабо от нарастването от 4,1% през август.

„ Ръстът на продажбите през септември се забави, защото високите разноски за живот не престават да понижават върху семействата “, сподели основният изпълнителен шеф на BRC Хелън Дикинсън, цитирайки неотдавнашното нарастване на цената на бензина и дизела, както и повишението на жилищните разноски.

Скъпите продукти като мебели и електроуреди се показаха изключително зле, до момента в който топлото време удари предишния месец продажби на есенни облекла, сподели Дикинсън.

Високият % на инфлация във Англия се забави, само че при 6,7% през август остава повече от три пъти над задачата от 2% на Bank of England.

BoE спря своя интервал от 14 назад към -повишаване на лихвените проценти предишния месец, само че публични лица споделят, че е прекомерно рано да се разгласи победа.

Мярката за съпоставими продажби на BRC - която поправя измененията в магазинното пространство - се забави, с цел да покаже напредък от 2,8% от 4,3% през август.

Данните за продажбите, оповестени от BRC, не са поправени по отношение на инфлацията и е евентуално да съставляват спад в размера на продажбите предишния месец от август.

Отделни данни от Barclays демонстрираха темпа на годишен растеж на изразходваните пари на кредитни и дебитни карти се усили до 4,2% през септември от покачването от 2,8% през август, само че ускорението значително се дължи на по-високите разноски за моторно гориво.

Растежът на продажбите на храни също се увеличи, само че разноските за заведения за хранене и заведения за у дома понижиха, защото доста семейства фокусирани върху спестяването преди коледния интервал, сподели Barclays.

Въпреки това, разноските в питейните заведения нарастват по-бързо, подкрепени от Световната купа по ръгби.

Седемдесет % от потребителите, интервюирани от Barclays, споделят, че намират способи да понижат разноските, леко нагоре по отношение на август.

Джак Мийнинг, основен английски икономист в Barclays, сподели, че предупредителните признаци на нерешителност измежду потребителите се филтрират в решенията им за харчене.

„ Това допуска вероятностите за потребителите и компаниите, които разчитат на за тях, е слаб, даже когато най-сетне виждат, че разполагаемият им приход нараства по-бързо от инфлацията, " сподели Мийнинг.

" Трудно е да се види нещо друго с изключение на релативно стагнираща стопанска система на хоризонта. "

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР