Потребителите на социалните медии публикуват съобщения за движението на американски

...
Потребителите на социалните медии публикуват съобщения за движението на американски
Коментари Харесай

Внезапно движение на американската армия в 27 щата наведнъж предизвика паника

Потребителите на обществените медии разгласяват известия за придвижването на американски войски в 27 щата. 

Al Mayadeen публикува селекция от тези известия. Един консуматор на Twitter съобщи, че движението на военни части е видяно в 27 американски щата, както и в редица канадски щати.

Публикувани са видеоклипове от Филаделфия, Ларкспър, Калифорния, Сан Диего, където се виждат голям брой военни самолети в небето и един консуматор го назова " ненормално ".

" Военните са на позиция във всеки град в Америка. Цели бронирани дивизии се движат с въздушна поддръжка ", написа консуматор Kyoro (@Richie1888_)

Дерек Броуз (@WillingWitness) цитира боен, който споделил, че това не е обучение. Броуз показа фотография на американски военни транспортни средства, движещи се по автомагистрала, особено проектирана за прекачване на американската войска.

Основната версия е идната " интервенция против мексиканските картели ".

През март републиканските конгресмени показаха законопроект, който ще дефинира наркокартелите на фентанил като " терористични " групи. Те приканиха администрацията на Джо Байдън да се бори с тях „  където и да са “, използвайки армията. Причината е гибелта на двама американци в граничния град Матаморос в Мексико от ръцете на мафиоти. Посланикът на Съединени американски щати в Мексико Кен Салазар каза, че Вашингтон ще работи, " до момента в който причинителите не бъдат подведени под отговорност ", добавяйки, че американците " работят с поддръжката на мексиканското държавно управление ".

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор обаче посочи, че тези американци имат престъпно досие в неговата страна и казусът може да не се развие по този начин, както чакат в Съединените щати.

Според социологически проучвания 61% от американците поддържат концепцията за потребление на военните за " битка с мексиканските картели ". Анкета, оповестена през май, сподели, че 53% от американците поддържат „ разполагането на американски боен личен състав и активи в Мексико “.

Анкета на TIPP/Daily Mail откри, че републиканците са най-ентусиазирани, като 70% поддържат концепцията спрямо 58% демократи. 

Преди месец държавното управление на Байдън изпрати 1500 бойци на границата с Мексико, сякаш за прекъсване на потока от мигранти след премахването на пандемичните ограничавания. По публични данни военнослужещите ще бъдат в региона 90 дни, като при нужда престоят може да бъде продължен. Около 2500 бойци от Националната армия също към този момент са ситуирани на границата, написа El Pais.

В Мексико също се появяват видеозаписи с придвижване на войски. Мексиканската войска, военновъздушните сили и националната армия организираха на 14 юни последния цикъл от учения „ в лицето на допустима хипотетична обстановка на чуждестранно нахлуване на национална територия “. Учението е извършено в Центъра за образование Санта Гертрудис (CNA), който се намира в обширните равнини на щата Чихуахуа, в северно Мексико.

Лопес Обрадор удостовери, че няма да разреши на непознати военни сили да нахлуят на територията му. Той не изключи опцията в Организация на обединените нации да бъдат " желани наказания " против Съединени американски щати.

Изглежда, че проектите на Съединени американски щати са доста по-широки от битката с картелите. Пентагонът наскоро изпрати контингент в Перу  " с ясни признаци на всеобщ и дълготраен интервенционизъм пред лицето на " опасността " от нова вълна от прогресивни и леви държавни управления в Америка ", написа бразилското издание на Opera Mundi.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР