Пострадалите при атентата на бургаското летище, извършен точно преди пет

...
Пострадалите при атентата на бургаското летище, извършен точно преди пет
Коментари Харесай

Точно пет години след кървавата баня в Сарафово: Ето какво поискаха ранените в съда

Пострадалите при атентата на бургаското летище, осъществен тъкмо преди пет години, са поискали военното крило на ливанската формация „ Хизбула “ да бъде страна по делото. Новината заяви ръководителят на Специализирания углавен съд Георги Ушев, съобщи БНР.
Ушев посочи, че по настояването – крилото на „ Хизбула “ да бъде цивилен ответник по делото, към момента не се е произнесъл арбитър – докладчикът,

само че това би трябвало да стане до 20 септември, когато ще бъде изработен следващ опит делото да стартира всъщност.

А това до момента не съумява да се случи, поради проблем с призоваването на потърпевшите и наследниците на починалите при гърмежа на летище Сарафово. Ушев посочи, че към този момент единствено още двама от тях не са издирени.

„ Призоваването в непозната страна постоянно основава проблем. Вие знаете в България призоваването на десетки лица какъв брой проблеми основава. Не единствено поради адреси – с опцията те да се явят, тъй като някои от тях най-вероятно имат опция да се явят на избрана дата, а други нямат – те всички желаят да упражнят правата си, желаят изплащането на големи разходи по пътуването им до България и така нататък “, сподели Ушев.

Той добави още, че има опция поради това делото да бъде гледано и в посолството на България в Израел, само че посочи, че това е краен вид.

Георги Ушев разяснява тематиката във Висшия правосъден съвет, малко откакто беше изслушан от съдийската гилдия като един от претендентите за началник на Апелативния профилиран съд. Малко по-късно той беше определен на поста.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР