Постоянно получаваме оперативни сигнали за провокатори, каза Младен Маринов в

...
Постоянно получаваме оперативни сигнали за провокатори, каза Младен Маринов в
Коментари Харесай

Страшни детайли за кървавия щурм

Постоянно получаваме оперативни сигнали за провокатори, сподели Младен Маринов в Народното събрание
Страшни елементи за кървавия взлом на някогашния партиен дом нощес изнесе в Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов. Той застана пред депутатите с подробна информация за митингите през вчерашната нощ.

" Столична дирекция на вътрешните работи получи информация за митинг, който би трябвало да се организира от 17 часа в центъра на София. Около 18:45 започнаха да се събират хора пред Президентството. Около 19 те се реалокираха пред Министерски съвет. Около 19:30 стартира шествие ", заяви Младен Маринов.

" Около 21 часа участниците започнаха да палят факли, димки, фойерверки и да изстрелват пиротехнически средства към постройката на Министерски съвет ", продължи доклата си МВР-шефът.
 
4 лица се покачили на постройката на някогашния Партиен дом и разпънали трансперант. При слизането им плакатът паднал. В този миг група протестиращи почнали да хвърлят бутилки и камъни по служителите на реда. В същото време са взривени и две мощни, самоделни устройства. Един от протестиращите паднал - най-вероятно от ударната вълна при гърмежа на бомбите. Полицаите се пробвали да му оказват помощ, само че тъкмо в този миг протестиращи ги нападнали. След това друга група почнала да нападна вратата на Сградата-2 на Народното събрание.

" Предприети са ограничения за отбиване на протестиращите ", разясни министър Маринов. Той заяви, че има формирано досъдебно произвеждане, направени са огледи и има шестима задържани. Отделно са арестувани още седем лица.

" Още през вчерашния ден Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи изнесе информация, че ние непрекъснато получаваме оперативни сигнали за възможна ескалация от няколко групи провокатори, които търсят провокация с служителите на реда и/или към здания на властта. Сигналите са тревожни. За страдание през вчерашния ден тази информация се удостовери. Призовавам протестиращите да вършат това спокойно. Полицаите са там, с цел да ги пазят и да им окажат помощ ", съобщи министър Маринов.

" Искам да не се бърза защитното съоръжение с въоръжение! Искам и да се отразява обективно обстановката, с цел да не се вършат внушения, че когато полицията ползва своите пълномощия, те " бият ". Униформеният преценя доколко да употребява пълномощията, дадени му от Закона. Всички служители на реда са предизвестени да се въздържат, да заобикалят конфликти ", безапелационен бе МВР-шефът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР