Постоянният приемна аспирин в малки дози, в продължение най-малко на

...
Постоянният приемна аспирин в малки дози, в продължение най-малко на
Коментари Харесай

Постоянният прием на аспирин в малки дози понижава риска от рак


Постоянният приемна аспирин в дребни дози, в продължение минимум на половин година, доста намалява риска от някои онкологични болести, като принвякои типове рискът спнада съвсем на половина.

Това оповестява лондонският вестник „ Дейли експрес “, който цитира резултатите от огромно проучване на Хонконгския университет, Китай.

То е извършено измежду повече от 600 000 индивида в продължение на доста години и е посочило, че аспиринът е изключително ефикасен срещу онкозаболявания на храносмилателната система. Рискът от заболяване от рак на черния дроб и на хранопровода се намалява с 47%, на стомаха – с 38%, на задстомашната жлеза – с 34%, а на дебелото и правото черво – с 24%.

„ Продължителната приложимост на аспирин в количество от 80 мг. на ден може доста да понижи раковите болести на храносмилателната система, само че и на други типове рак като левкемия, рак на белите дробове, на простата “, твърди професора от Хонконгския университет Келвин Цой, представен от изданието. Той обаче изясни, че има други типове онкологични болести, на които аспиринът не оказва никакво въздействие. Сред тях са ракът на гърдата, ракът на пикочния мехур, на бъбреците и миелома. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР