Постоянният обстрел от руските сили осуетява безопасната евакуация на цивилните

...
Постоянният обстрел от руските сили осуетява безопасната евакуация на цивилните
Коментари Харесай

Руски обстрел осуетява евакуцията от Луганската област

Постоянният обстрел от съветските сили осуетява безвредната евакуация на цивилните от градовете и селата по фронтовата линия. Това съобщи през днешния ден губернаторът на източната Луганска област в Украйна Серхий Гайдай, представен от Ройтерс.

По думите му 59 цивилни са били убити в района от началото на войната, в резултат на която някои жилищни зони са напълно унищожени. " Няма нито една община, която да не е била под обстрел ", сподели той по украинската национална телевизия и посочи като най-горещи точки обитаемоте места Северодонецк, Рубижне и Попасна.

Русия отхвърля изказванията, че е нападала цивилни в своята, както я назовава, " специфична военна интервенция " в Украйна за разоръжаването и " денацификацията " на 44-милионната страна, означи Ройтерс.

Един човек е погубен, 11 са ранени и един е останал покрит под руините на многоетажна жилищна постройка в Харков бомбардирана тази заран. Снаряди са поразили през днешния ден и източния град Краматорск. Загинали са двама души и шестима са били ранени, заяви украинският губернатор на Донецката област Павло Кириленко.
ТЕМА преди 9 минути 109 преди 46 минути 1057 преди 1 час 245
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР