Постоянният комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия е провел

...
Постоянният комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия е провел
Коментари Харесай

Китай обяви решителна победа над COVID-19

Постоянният комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия е провел съвещание, управлявано от Си Цзинпин, на което се е стигнало до заключението, че след възобновяване на 800 000 пациенти, множеството от които в сериозно положение, Китай " уверено е победил " ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Пекин откогато при започване на ноември бяха анулирани строгите ограничения против разпространяването на болестта, повече от 200 милиони китайски жители са били диагностицирани и излекувани от ковид. 

Китай наложи някои от най-драконовските ограничения в света, които провокираха антиправителствени митинги и също така се отразиха тежко на втората по величина стопанска система в света.

Официалната държавна осведомителна организация Синхуа през днешния ден цитира Си Цзинпин, който е декларирал, че политиката на надзор върху огнищата е била " изцяло вярна ". Внезапното анулиране на " политиката за нулев коронавирус " през ноември и декември докара до вълна от инфекции, които краткотрайно претрупаха лечебните заведения. Оттогава новите случаи минаха пика си и животът значително се върна към естествения си темп. Международните пътувания от и към Китай обаче към момента не са се върнали към равнищата отпреди пандемията. 

Правителството ще продължи " да усъвършенства и поправя политиката и ограниченията за предварителна защита и надзор според от времето и обстановката с огромна историческа отговорност и мощна стратегическа увереност ", показва Синхуа.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР