Постоянната работа на закрито и недостатъчното излагане на слънце могат

...
Постоянната работа на закрито и недостатъчното излагане на слънце могат
Коментари Харесай

Дефицит на витамин D: Как да предотвратим опасните нива

Постоянната работа на закрито и незадоволителното излагане на слънце могат да доведат до намаление на равнищата на витамин D в кръвта до сериозно състояние. Тъй като това вещество взе участие във действието на доста системи на тялото, неговият недостиг има съществени последствия за здравето.

Един от тях лекарите назовават ​​остеомалация. Както изясняват специалистите от клиниката в Кливланд, това положение се характеризира с „ омекване на костите “ заради незадоволителна минерализация.

Основните признаци са болки в костите, изключително в бедрата, и мускулна уязвимост. В някои случаи има проблеми с ходенето.

Остеопорозата може да бъде различен симптом на недостиг на витамин D. Това е хронично прогресиращо заболяване, при което се следи понижаване на костната компактност и нараснала трошливост.

Лечението включва банкет на добавки с витамин D. Тежките случаи може да изискват интервенция за поправяне на деформирани кости, предизвестяват лекарите.

Националният институт по опазване на здравето (NIH) поучава да се наблюдават кръвните равнища на това вещество и да се защищити от намаляване. Пъстървата, скумрията и гъбите се смятат за положителни източници на витамин Д.

Добавянето на витамин D може да бъде изразено през есента и зимата. Важно е обаче да се консултирате с Вашия доктор, преди да употребявате добавки, с цел да Ви помогне да получите вярната доза. Експертите ви споделиха кой вид добавка на витамин D би трябвало да се избира.

Ефектите от ниските равнища на витамин D могат да бъдат доста разнообразни. Умора, болки в костите, мускулна уязвимост или конвулсии и промени в настроението са единствено някои от тях. В същото време изгодите от приема на добавки с витамин D към този момент са добре известни, в това число подкрепяне на имунната система и намаление на кръвното налягане.

Докато излагането на слънце и здравословното хранене могат да ви оказват помощ да си набавите задоволително витамин, доста хора търсят добавки за повишение на равнищата им. Големият избор на медикаменти обаче постоянно е замайващ и някои не са толкоз ефикасни, колкото други.

Не всички витамини D са идентични

Двете най-популярни форми на витамин D, с които мнозина са осведомени, са витамин D2 (ергокалциферол), получен от дрожди или гъби, и витамин D3 (холекалциферол), получен от скотски източници като риба и жълтъци. Има обаче и друга форма - калцифедиол.

Той се създава, когато D3 се метаболизира в черния дроб и е форма на витамин D, циркулиращ в кръвта. Често хората не получават задоволително от него посредством диета и слънце, а множеството модерни добавки не съдържат калцифедиол. Те нормално включват или D2, или D3, които би трябвало да бъдат модифицирани от черния дроб, с цел да вкара витамин D в кръвния поток.

Добавката с се смята за най-хубавата през днешния ден, защото бързо покачва равнищата на витамин D в организма. Поради бързото асимилиране на калцифедиол, добавката е три пъти по-ефективна от витамин D3, съгласно изследване, оповестено в PubMed.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР