Постите изискват голямо желание и воля. Въпреки тях обаче, има

...
Постите изискват голямо желание и воля. Въпреки тях обаче, има
Коментари Харесай

Католик пости с кафе и бира

Постите изискват огромно предпочитание и воля. Въпреки тях обаче, има хора, които не могат да се откажат от обичани свои артикули – за някои това са млечните храни, други мислят, че е немислимо да не ядат месо несъмнено време.

Има, несъмнено, и хора със мощна воля, които съумяват да стартират да постят и съумяват да устоят до края. Всъщност концепцията на религиозните пости не е обвързвана с това човек да се мъчи, неядейки някаква храна и да мисли непрекъснато за това.

Тук са заплетени вярата, жертвата, волята, смирението, а храната е част от това, само че не е главното. Но постите са си пости и те участват във всяка вяра под една или друга форма. Независимо кой по какъв начин ги схваща, факт е, че тяхната първична концепция не е да ни подлага на диета.

Католическите пости започнаха на пети март и ще не престават до 19 април. Крис Шрайър, който е от Канада, е решил през тазгодишните пости да употребява единствено кафе, бира и вода. Мъжът е счита да стартира да се храни обикновено на 13 април – до тогава той счита да употребява само течности.

Той е спокоен за здравето си, тъй като твърди, че течностите, които ще пие по време на постите, ще му дават нужните калории за деня. Шрайър изяснява, че ще натъртва повече на бирата, тъй като с помощта на нея ще получава към 2000 калории на ден.

 Кафе

Ексцентричният канадец е планувал да пие кафе, тъй като то ще му помогне да има избистрен разум през целия ден. Когато всички от фамилията сядат на трапезата да се хранят, ще бъдат най-трудните моменти, споделя канадецът. Семейството на Крис не пости – нито брачната половинка му, нито децата ще се откажат от храната, която всекидневно употребяват, споделя той.

През смях канадецът споделя, че ще ги следи в профил, до момента в който те се хранят и ще преглъща вместо тях. Крис споделя, че фамилията им е сплотено и неговите пости няма да трансформират нищо. Съпругата му ще продължава да готви нормалната храна, защото децата би трябвало да се хранят пълноценно, с цел да порастват здрави.

Съпругата на канадеца има опасенията, че в края на тези пости мъжът ѝ ще наподобява на корабокрушенец – брадясал и изпосталял.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР