Постепенно завесата над политическата философия на главния прокурор Гешев се

...
Постепенно завесата над политическата философия на главния прокурор Гешев се
Коментари Харесай

Самохвалството на Гешев

Постепенно завесата над политическата философия на основния прокурор Гешев се повдига. След като разкри, че негови зложелатели са " демократичните анархисти ", които атакували хибридно него - Божия инструмент, Гешев ни зарадва и със идващото късче от пъзела: той бил християнсоциалист. При това не кой да е, а от сой! Гешев произхождал от остарял партизански жанр, а негов родственик бил даже първообраз на овчарчето Калитко. Не бих се изненадал, в случай че по образеца на премиера Борисов (който също доста обичал " да се прави на вманиачен ", както ни осведоми гласа от оня запис), различен негов непосредствен се окаже жертва на тоталитарния режим.

За митовете и действителността

Почти всяко семейство, което познавам, има своя митология, която се напомня като богослужение всякога, когато семейството се събере на някой празник. Някои от тези разкази имат учредения в действителността, други са откровени измислици, трети са просто за подбив. И в случай че легендите въпреки всичко провокират добродушни усмивки и горделивост, когато се описват в стеснен фамилен кръг, на открито постоянно е по-добре да се премълчават.

През 1986-а, когато беше международното по футбол в Мексико, до момента в който ме наблюдаваше по какъв начин ритвам топка, мой непосредствен с най-тържествен звук пристигна при мен, постави ръка на рамото ми и разкри, че съм отдалечен родственик на бразилската легенда централен нападател Антонио де Оливейра Фильо, прочут на целия свят като Карека.

Както може би се досещате, аз, с целия си ум на 8-годишен добряк, незабавно разтръбих за моя благороден генезис на децата от махалата. Хлапетата се скупчиха към мен на игрището, където се бяхме събрали да ритаме. Поогледаха се, почудиха се, почесаха се… Връстниците се отнесоха с обяснимо съмнение, един-двама от по-малките - даже с почит, до момента в който не пристигнаха батковците, които незабавно ме взеха на нечовечен майтап. След като експресният справедлив разбор сподели, че нямам бразилска кръв, а финтовете, които бях заставен да показвам пред журито, са надалеч от тези на легендата, с изключение на закачките изядох няколко шамара, поради самохвалството. Прибрах се у дома разреван, опозорен и гневен на роднината, който общително ми бе доверил " тайната ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР