Постепенно се успокоява обстановката в Царево и района след наводненията.

...
Постепенно се успокоява обстановката в Царево и района след наводненията.
Коментари Харесай

Денков с важна новина за бедстващите. Два вида помощи

Постепенно се успокоява ситуацията в Царево и региона след наводненията. Има най-малко два типа помощ, за които може да се кандидатства незабавно - за нарушавания в постройките - до 1512 лв. на домакинство. Втората помощ е за развалени електроуреди - до 2500 лв.. Трябва да се закупят нови уреди и по-късно се възвръща сумата. Ще наредя инспекция, която да откри аргументите за наводненията във връзка с водосборните потоци, дали има нарушаване на регулацията. Вероятно към три месеца ще са нужни да се дефинира кой носи отговорност. Това сподели министър председателят Николай Денков, който през днешния ден дава отговор на въпроси на жители във фейсбук.

" Пуснато е електричеството в района. Водата може да се употребява за битови потребности, само че има проблем с питейната. Продължават да се извеждат летовниците благодарение на Министерство на вътрешните работи и КАТ. Има усложнения поради разрушена пътна настилка и мостове. В идващите дни ще се оценят най-спешните поправки и ще бъдат отпуснати средства. Реакцията на всички институции беше светкавична. Трябва да се възстановят пътищата и да се направи обзор на водосборните оттоци и деретата ", разяснява той. И добави, че прокуратурата се е самосезирала поради множеството провали.
-->
" Те ще ревизират дали има законови нарушавания. Това е естествено злополучие, само че би трябвало да се раздели рискът, основан от природата и този, който идва от индивида. Още на сутринта след преваляванията на място имаше 11 екипа. Те помагаха на хората да се изнесат хората от рисковите места. Министерство на вътрешните работи оказва помощ с извеждането на хората, а Пожарната стартира отводняването. Нямаме проблем с липса на техника ", изясни министър председателят. И изрично съобщи, че кабинетът е твърдо " за " прекратяването на противозаконното строителство по Черноморието.

Три месеца след началото на ръководството на кабинета, Денков направи равносметка. " Много неща се вършат, съвсем всички свързани с стопанската система. Например трите отворени завода - в Русе, Стара Загора и в Шумен. Всеки от тях с по няколкостотин нови работни места. Това са вложения, които дават опция за развиване на районите. Министерство на стопанската система преглежда близо 10 плана за вложения в градове отвън София ", уточни Денков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР