Поставянето на силни граници ни показва уважение най-напред към нас

...
Поставянето на силни граници ни показва уважение най-напред към нас
Коментари Харесай

Как да поставяме граници в отношенията ни с другите?

Поставянето на мощни граници ни демонстрира почитание на първо време към нас самите. В всекидневието всеки един от нас е подложен в разнообразни обстановки. Живеем във време на динамичност, когато сме изправени пред разнообразни избори.

Със сигурност всеки един от нас е попадал в обстановки, в които му се е желало да каже " не ", само че в това време не го е направил. Съществува и противоположната обстановка, при която ни е мъчно да кажем " да " и да примем обещано нещо. 

Ние притежаваме разнообразни типове мощни и слаби черти от характера. Изграждането ни като персони стартира от детството, а научаването на уроците продължава през целия ни живот. 

Ситуациите от ненаучените уроци се повтарят 

Това е по този начин, тъй като в случай че през днешния ден ни е мъчно да кажем " не " и не го променим, то обстановката ще се повтори и на следващия ден, и след месец, и след година. В момента, в който научим урока - няма да бъдем изправени пред сходни провокации. Поставянето на здравословни граници ни оказват помощ да запазим психологичната си сила в разнообразни обстановки. 

Поставяне на граници в фамилията

Семейството е нещото, което ние не избираме. Това са хората, на които можем да разчитаме и, които би трябвало да бъдат до нас във всяка една обстановка. Здравото и устойчиво семейство ни дава възприятие за сигурност и убеденост в живота. Независимо в какво семейство сме израстнали, всеки един от нас би трябвало да се научи да слага граници както към майка си и татко си, по този начин и към останалите членове на семейството.

Здравите граници в фамилията са едни от най-трудните за слагане, тъй като тук участващите в дадени обстановки имат упования. Понякога при добре сложени граници може да се следят съпротиви, обвинения или реакции като втълпяване на възприятие за виновност. Независимо от обстановката е добре да вършим взаимни отстъпки, само че в това време не би трябвало да подценяваме себе си и да бъдем отдадени първо на нашите родственици, а по-късно на желанията ни.  

Поставяне на граници с партньора 

Във всяка една здравословна връзка е належащо да има мощно сложени граници, които да бъдат съпроводени с обич, схващане, доверие, поддръжка и взаимни отстъпки.

Личното време и персоналната независимост би трябвало да бъдат част от всекидневието ни макар, че сме обвързани. Няма по какъв начин двама души да бъдат неразделни и да могат да бъдат непрекъснато отдадени един на различен. 

Поставяне на граници с приятели 

Приятелите са част от нас, както фамилията и колегата. При положителните другарства също е належащо да бъдат построени постоянни граници, с цел да може тези връзки да бъдат по-стабилни, по-чисти и по-изяснени.

Комуникацията и изговорянето на нещата с приятелите е ключ към дългогодишните връзки. Взаимната помощ и поддръжка също заздравява тези взаимоотношения.

Приятелите е значимо да ни схващат и поддържат във всяка една обстановка. Те не би трябвало да се сърдят, когато им бъдат сложени граници, защото това е наше право. 

Поставяне на граници в работата 

Работата заема огромна част от нашето всекидневие. На работното място също, с цел да се усещаме добре е належащо да имаме добре сложени граници както с сътрудниците, по този начин и с шефа. Недопустимо е сътрудниците ни да знаят повече за персоналния ни живот, в сравнение с приятелите или роднините ни.

Приемането на сътрудниците за другари крие голям риск за бъдещи напрегнати обстановки. Вършенето на спомагателни услуги на работното място би трябвало да бъде поощрено най-малко с признателност, само че и отказването да бъде свършено нещо отвън работните отговорности също е належащо да бъде одобрявано.

Разбирателството и сплотения екип ни дават пълноценни работни връзки. Това може да бъде реализирано единствено и само с добре сложени здравословни граници. 

Поставяне на граници на самите себе си 

Необходимо е да се научим да слагаме граници и на самите себе си. Това е по този начин, тъй като целият ни живот сигурно ще премине с нас самите.

Дали ще бъдем задоволени или не, зависи още веднъж единствено и само от нас. Всеки един от нас има построена друга позиция за нещата от живота, за своите възгледи, правила, нравственос и отношение.

Една от най-здравословната граница, която може да изградим със самите себе си е да бъдем признателни и да вършим положителни каузи.   

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР