Поставянето на граници във взаимоотношенията в любовта е доста трудно,

...
Поставянето на граници във взаимоотношенията в любовта е доста трудно,
Коментари Харесай

Как да установите граници, когато с бившия ви още сте в една компания

Поставянето на граници във взаимоотношенията в любовта е много мъчно, без значение дали става въпрос за минали или сегашни връзки. Особено деликатна е обстановката, когато скъсате с някого, само че се постанова да го виждате непрекъснато, просто тъй като движите в една компания. Това може да провокира безпорядък в обществената ви група и да докара до доста неловки обстановки.

 

Ето за какво е значимо в точния момент да се научите къде е границата на всичко. Ето и по какъв начин да го извършите

 

Поставяне на граници в връзките с някогашния.

Най-добрият метод да се подходи към това е като зададете насоки рано и авансово. Разбира се, не можете да планирате раздялата и евентуално и за двамата е мъчно, само че точно по тази причина е значимо да не губите време. Не е нужно да сте груби. Дайте на някогашния си ясно да разбере, че желаете да запазите положителни връзки, само че също, че имате потребност от време и пространство. Може да е прочувствено мъчно и мъчително, само че да го извършите в този момент, вместо по-късно, прави процеса по-лесен и за двете страни. Защото даже и да сте твърди в желанията си, без граници, някогашният ви може неправилно да пояснява всяко ваше деяние като намек, че го желаете назад в живота си.

Поставяне на граници с нов сътрудник, който е нерешителен поради някогашния ви

Страхотни вести – почнали сте нова връзка, пред която наподобява, че има огромни вероятности! По-малко страхотни вести – вашият сътрудник не е удовлетворен, че имате чест контакт с някогашния си. Дори и да ви има доверие, просто постоянно съществува това равнище на дискомфорт за него, когато знае, че някогашният ви непрекъснато ще бъде във вашата компания. Ако казусът е подобен, несъмнено си коства да се организира по-задълбочен разговор. Попитайте колегата кое в обстановката го тормози най-вече и поискайте съответни отговори. След това се запитайте има ли логичност в думите му. Ако да, съгласете се с избрани промени в държанието.  Ако не, или преговаряйте за приблизително състояние, или задайте граници с новия си сътрудник. Ако ви е мъчно да прецените, поставете се на неговото място и се замислете дали по какъв начин вие бихте приели той да е непосредствен с някогашната си по същия метод, както вие.

Поставяне на граници в връзките с общите ви другари.

Освен в случай че някогашният ви не е направил нещо изключително непростимо, не е нужно да карате приятелите ви да изберат страна в разногласието. Не е почтено по отношение на тях. Ако въпреки всичко желаете да останете настрани от някогашния си най-малко за избран интервал от време след раздялата, може просто да избягвате да го виждате толкоз постоянно и да преценявате на кои общи събития да присъствате.

Поставяне на граници със… себе си.

Независимо дали към момента имате остатъчни усеща към някогашния си или изцяло сте го преодолели, това е най-важната граница, която би трябвало да поддържате – и единствената, която контролирате. Може да следвате следните елементарни стъпки – отчетете наличието му и бъдете къси. Можете да кимнете с глава, да се усмихнете или просто да кажете здравей, когато го видите. След това просто продължете това, което сте правили преди. И в случай че това не работи, добре, постоянно има алтернатива да се оттеглите, с цел да не споделяте едно пространство. Не се тормозете, в случай че ви е мъчно първоначално. За всяко нещо би трябвало време.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР