Поставяме на изпитание еднo от най-разпространените твърдения за морския град

...
Поставяме на изпитание еднo от най-разпространените твърдения за морския град
Коментари Харесай

„Мъртъв“ ли е Бургас след лятото, или само по избори?

Поставяме на тестване еднo от най-разпространените изказвания за морския град

„ След лятото Бургас умира “, „ Няма какво да се прави в Бургас “ и „ Пълна досада “. Всички са чували тези изрази по отношение на морския град. Но по този начин ли е в действителност? Отговаря пиар специалистът Стефан Минчев:

Винаги ме е дразнело тенденциозното изказване, популяризирано най-много в навечерието на избори, че след лятото Бургас е мъртъв град, тук нищо не се случва и хората скучаят, нямайки с какво да запълнят свободното си време. Затова предлагам на лишените от въображение този безвъзмезден справочник с хрумвания. Използвайте го! 

КАКВО ДА ПРАВЯ В БУРГАС:

* Отидете на кино, опера, спектакъл, музей. 

* Отидете на лов на риба. Но постоянно пускайте назад във водата уловените маломерни екземпляри! Мандренското и Бургаското езеро са „ затворени “ единствено през пролетта, когато рибите хвърлят хайвер. През останалото време те са на ваше разположение. А на морето може целогодишно. Най-лесното място, където да си закупите любителски билет, е риболовният магазин в блок „ Краставицата “. Никак не е безценен. Аз си вземам шестмесечен. 

* Заедно с другари посещавайте игри на знанието. Почти през всеки от дните на седмицата има куиз надпревари в няколко бургаски заведения. Хем ще си прекарате прелестно, хем ще се обогатите интелектуално.

* Научете се, а след това практикувайте кайтсърф, уиндсърф, карайте парапланер и лодка с платна. Бургас целогодишно предлага прелестни условия за ветроходство.

* Отидете в новата библиотека. Работи и след среднощ. Там непрекъснато гостуват с показване на новите си книги писатели от цяла България. Често има кинопрожекции, изложения, лекции.

* Спортувайте. Може проведено, против такса. В Бургас има близо 200 клуба във всевъзможни типове спорт. Можете да поддържате физическа форма и гратис, тъй като из целия град има инсталирани фитнес уреди навън, маси за тенис. Бургас предлага също по този начин комфортни направления за бягане – по тази причина тук има мощно развито бегаческо общество.

* Посещавайте бургаските заведения за хранене. Има доста положителни измежду тях. Слушайте музика онлайн в клубовете. Бургаските артисти и групи са ценени в града и отвън него, а тук гостуват непрекъснато и техни изявени сътрудници от страната.

* Карайте колело. В никой различен град у нас няма толкоз велоалеи.

* Разглеждайте изкуство. Експозициите в бургаските галерии се обновяват ежемесечно. Между другото, във филиала на Националната художествена академия непрекъснато търсят модели, които да театралничат против възнаграждение на младите художници. Ако ви се седи неподвижно няколко часа, ще изкарате някой лев.

* Запишете се на курс по танци, изобразяване или някакво друго изкуство – в Културен дом НХК, Младежкия културен център и на други места има школи защо ли не. 

* Посещавайте домакинските срещи на представителните ни тимове във волейбола, баскетбола, водната топка, футбола, хандбала… Те побеждават съвсем всякога, а възприятието да станеш очевидец на това е прелестно. Повдига ти се самочувствието. 

* Винаги можете да се повозите на корабче и да посетите остров Света Анастасия и Ченгене скеле. Можете да се метнете на колата или рейса и да отидете за многообразие до околните Созопол, Несебър.

* Отидете на разходка из красивата Странджа планина. През уикендите има проведени пешеходни турове. Срещу напълно рационална цена първо ви вземат с рейс от Бургас, след това ви връщат. Преходите са с дължина към 10-15 километра, с вас има умел лидер, който по пътя споделя за естествените забележителности и историята на Странджа. 

* Отидете на барбекю в парковете „ Минерални бани “ и „ Отманли “. Красиви са, налични и поддържани. 

* Посетете зоопарка в кв. „ Черно море “. Има какво да покаже, а стопаните са гостоприемни. 

* Снабдете се с бинокъл и отидете да видите фламингите в Атанасовското езеро, както и доста други птици в местността „ Пода “. Бургас е измежду местата с най-голямо птиче многообразие в цяла Европа, парадайс за орнитолозите. 

* Да, много е старомодно, само че можете да се съберете с другари на личен терен. Да поставите посред ви храна, нещо за пиянство, да си говорите, да се смеете… Или пък да играете белот, бридж, табла, шах, бордови игри, на асоциации…

* Ако нищо от изброеното не задоволява Вашите високи условия за прелестно превозване на свободното време, просто се влюбете. В Бургас това по никакъв начин не е мъчно. Тогава ще мислите само за нея/него и нищо друго няма да Ви интересува. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР