Поставената под номер 1 Коко Гоф (САЩ) спечели титлата на

...
Поставената под номер 1 Коко Гоф (САЩ) спечели титлата на
Коментари Харесай

Коко Гоф завоюва трета титла в кариерата си

Поставената под номер 1 Коко Гоф (САЩ) завоюва купата на шампионата по тенис за дами на твърда настилка в Оукланд (Нова Зеландия) с награден фонд 259 303 $.

18-годишната Гоф победи на финала испанската квалификантка Ребека Масарова с 6:1, 6:1 за 79 минути и завоюва трета купа в кариерата си и първа от Парма през 2021 година.

Двубоят беше пресечен за към два часа поради мощен дъжд в края на първия сет. Неговото начало се забави също с повече от два часа поради неприятното време.

18-годишната Гоф, номер 7 в международната класация, не загуби нито един сет през целия шампионат и сподели, че е в добра форма преди Откритото състезание на Австралия, което започва на 16 януари в Мелбърн.

" Беше страхотна седмица за мен макар дъжда. Не можех да желая по-добро начало на сезона. Това е първата ми купа на твърди кортове, откогато бях на 15 години, тъй че е прелестно най-сетне да се оправя добре на настилка, която обичам ", съобщи американката след успеха.

" Радвам се, че съумях да стигна до първия си край, само че съм разочарована от днешния мач. Чувствах, че не мога да покажа моята игра, само че Коко играеше ужасно и в действителност не ми даде късмет ", сподели испанката, която е 130-а в международната класация на WТА.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР