Постъпвай така, сякаш това е сън. Действай смело и не

...
Постъпвай така, сякаш това е сън. Действай смело и не
Коментари Харесай

Ако не ти харесва това, което получаваш, промени това, което даваш - КАРЛОС КАСТАНЕДА

Постъпвай по този начин, като че ли това е сън. Действай самоуверено и не си търси извинения.

Не се обяснявай прекалено много. Когато се обясняваш за какво не можеш да направиш това или това, в действителност ти се извиняваш за минусите си, надявайки се слушащите да бъдат положителни и да ти простят. 

За да извлече оптималното от живота човек би трябвало да може да се трансформира. Най-трудното нещо е желанието да се промени.

Никога на никого не се дразня. Нито един човек не може да направи нещо такова, което да си заслужава такава моя реакция. На хората се ядосваш, когато чувстваш, че техните дейности са значими. Нищо сходно от дълго време не усещам.

Винаги би трябвало да помним, че пътят – това е просто път. Ако усещаш, че не би трябвало да вървиш по него, остави го.

Ти в този момент не можеш да ме схванеш поради навика ти да мислиш по този начин, както ти виждаш.

Ако не ти харесва това, което получаваш, промени това, което даваш.

Основната спънка за множеството хора е вътрешният разговор. Когато човек се научи да го стопира, всичко става допустимо. Най-невероятните планове стават осъществими.

Хората нормално не осъзнават, че във всеки един миг могат да изхвърлят от живота си каквото и да е. По всяко време. Мигновено.

Единственият същински умен консултант, който имаме, това е гибелта. Всеки път, когато почувстваш, че нещата вървят зле и си на ръба на неуспеха, обърни се наляво и попитай гибелта по този начин ли е.

Всеки върви по личния си път. Ако вървиш на драго сърце, значи това е твоя път. Ако се чувстваш зле – когато и да е можеш да го изоставиш, без значение какъв брой надалеч си стигнал. И това ще бъде вярно.

Ние се нуждаем от цялото си време и цялата си сила с цел да победим идиотизма в себе си.

Номерът е в това, по какво да се ориентираш … Всеки от нас прави себе си или трагичен, или мощен. Обемът на работа, нужен и в първия и във втория случай – е еднакъв!

За да станеш човек на знанието, би трябвало да бъдеш боец, а не заядливо дете. Да се бориш, да не се отказваш, да не се оплакваш, да не отстъпваш, да се бориш дотогава, до момента в който не видиш. И всичко това единствено с цел да схванеш, че на света няма нищо, което би имало значение.

Това, което правиш сега, може да се окаже последната ти постъпка на Земята. В света не съществува мощ, която може да ти подсигурява, че ще живееш още една минута.

 Из  “Пътя на воина ”

Карлос Кастанеда е роден е в Перу, по-късно емигрира в Съединени американски щати, учи в Лос Анджелис и пази докторат по антропология.

През идващите години написа поредност добре продавани книги с мистично наличие, като живее в Съединени американски щати и Мексико, главно в Лос Анджелис.

В множеството от своите книги разказва учението си при индианския вълшебник Дон Хуан Матус , чийто възгледи за живота току-що прочетохте.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР