Пост на говорителя на руското външно министерсво Мария Захарова подпали

...
Пост на говорителя на руското външно министерсво Мария Захарова подпали
Коментари Харесай

Пост на Мария Захарова подпали голям руско-сръбски скандал

Пост на представителя на съветското външно министерсво Мария Захарова подпали сериозен руско-сръбски скандал. Тя публикува протоколна фотография, на която сръбският водач е показан седнал на стол пред бюрото на Тръмп, съпроводена от прочут кадър от кино лентата " Първичен инстинкт ". Тя написа под фотосите и следния коментар: „ Ако ви поканят в Белия дом, а столът е подложен по този начин, като че ли сте на разпит, седнете като фотография номер две (екранна фотография от фамозната сцена с кръстосаните крайници от кино лентата „ Първичен инстинкт “). Който и да сте. Просто се доверете. ", споделя БГНЕС.

Веднага по-късно кръбският министър на защитата Александър Вулин, шефът на Службата за Косово към сръбския кабинет на министрите Марко Джурич, и самият Вучич, разкритикуваха доста остро поста на Захарова.

„ Представете си, че този президент не сподели нито една неприятна дума против Русия, даже на това място. Представете си, този президент чакаше час и половина за банкет от съветския президент и в никакъв случай не изиска обособен стол. Не ви разрешавам да атакувате горда Сърбия. Засрамете се! ", написа Джурич в Туитър и прикачи екранна фотография на обявата на Захарова. 

Сръбският министър на защитата Александър Вулин също остро разкритикува представителят на съветското Министерство на външните работи. Самият Вучич даде изявление, в която назова обявата примитивна. Отделно от това той натърти, че е повече от необичайно по какъв начин Москва не цени това, че само Сърбия не е част от антируските наказания, че купуват единствено съветско оръжие и газ.

По-късно Захарова опита да се извини и поясни, че нейният пост във Facebook със фотография на сръбския президент Александър Вучич на срещата с американския президент Доналд Тръмп е бил интерпретиран неправилно и той единствено отразява недоволството от американската надменност.

„ Съжалявам, само че постът ми беше интерпретиран неправилно ", написа дипломатът на страницата си във Facebook. „ Единственото, което съдържаше той, е недоволството от арогантното отношение на „ изключителните “. Протоколните уловки се трансфораха в един от триковете, които американските публични представители постоянно употребяват с цел да насочат изкуствено фокуса върху личната си изключителност. И това е недопустимо. ", добави тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР