Посолството на САЩ в София съобщи днес, че екип от

...
Посолството на САЩ в София съобщи днес, че екип от
Коментари Харесай

Американци ще ни помагат да станем газов хъб

Посолството на Съединени американски щати в София заяви през днешния ден, че екип от специалисти по нуклеарни и изкопаеми горива от Държавния департамент и от Департамента по енергетика на Съединени американски щати са на посещаване в България от 8 до 13 декември 2019 година Делегацията е водена от заместник-помощник държавния секретар в Бюрото по интернационална сигурност и неразпространение Ан Гензър.

Преди две седмици президентът Тръмп и министър председателят Борисов реализираха единодушие Съединени американски щати да изпратят механически екип, който ще работи със своите български сътрудници в изследването на благоприятни условия за по-нататъшно съдействие в разнообразни области на енергетиката, в това число и нуклеарната. Пристигането на този американски екип е директен резултат от съглашението сред двамата водачи.

„ Това, че екип от наши енергийни специалисти дойде в България толкоз скоро, откакто министър-председателят на България и президентът на Съединени американски щати се срещнаха в Белия дом, е знак за уговорката на Америка към Рамката за стратегическо партньорство сред Съединени американски щати и България. Екипът от американски енергийни специалисти е в България, с цел да добие по-добра визия по какъв начин можем да участваме в напъните на България да се трансформира в енергиен хъб. Нашият екип преглежда необятен набор от пазарно-ориентирани благоприятни условия, които биха подкрепили нашата обща цел за диверсифициране на българския енергиен бранш “, заяви  Джъстин Фридман (на снимката), заместник-посланик на Съединени американски щати у нас.

Експертната делегация посещава обекти и уреди, свързани с енергетиката, в това число в Козлодуй, Белене и Източномаришкия басейн.

Целта на визитата е да бъдат проучени всички благоприятни условия за гарантиране на  безвредно, несъмнено, диверсифицирано и чисто енергийно бъдеще на България, учредено напълно на стопански и търговски правила, прецизират от дипломатическата задача.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР