Посолството на САЩ в Русия призова американските граждани незабавно да

...
Посолството на САЩ в Русия призова американските граждани незабавно да
Коментари Харесай

САЩ предупредиха за произволни арести в Русия, две банки са под натиск заради нов закон

Посолството на Съединени американски щати в Русия прикани американските жители неотложно да изоставен страната. В известието, оповестено на уеб страницата на дипломатическото посланичество, написа, че жителите на Съединени американски щати са подложени на риск от случаен арест или тормоз.

Става ясно, че съветските служби за сигурност към този момент са осъществявали арести на жители на Съединени американски щати по подправени обвинявания, задържали са ги и са им отказали обективен и транспарантен развой.

Съединените щати неведнъж са предупреждавали своите жители да изоставен Русия, напомня Reuters. Последното сходно обществено предизвестие беше през септември, откакто президентът Владимир Путин подреди частична готовност.

От посолството на Съединени американски щати показват още, че има случаи на случайно налагане на локални закони от страна на съветските управляващи против американски жители, които се занимават с религиозна активност.

Сред предизвестията са и че на жители на Съединени американски щати може да бъде отказано признаването на двойно поданство, надлежно да нямат достъп до консулска помощ, да не им бъде разрешено да изоставен страната или да бъдат мобилизирани.

Междувременно закон, въведен от Путин, основава грижи на банките. Става дума за опцията вноски по заеми на воюващите руснаци в Украйна да бъдат отлагани, а при положение на гибел или осакатяване, целият им заем да бъде банален.

Две европейски банки, които не престават да развиват активност в Русия са мощно наранени от това - австрийската Raiffeisen Bank International и италианската UniCredit.

И двете банките са доста свързани с съветската финансова система и са единствените задгранични банки в листата на централната банка на Русия от 13 „ редовно значими кредитни институции “.

Това е доказателство за смисъла им за съветската стопанска система, която се бори с обширните западни наказания.

Схемата за облекчение на заемите провокира остри рецензии освен от страна на централната банка на Украйна, която за следващ път прикани западните банки да прекратят бизнес връзки с Москва, само че и измежду бизнес анализатори.

Продължаващата им активност е форма на поддръжка за съветската стопанска система в сериозен миг за президента Владимир Путин

" Компаниите би трябвало да бъдат доста деликатни ", споделя Киран Азис от норвежкия пенсионен фонд KLP, като предизвестява за огромен риск банките да бъдат употребявани за " финансиране на войната по други способи ".

Фондовете на KLP имат дялове както в Raiffeisen Bank, по този начин и в UniCredit.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР