Посолството на Русия в България излезе с остра позиция по

...
Посолството на Русия в България излезе с остра позиция по
Коментари Харесай

Руското посолство: Осигурете демокрацията и тогава говорете за Навални

Посолството на Русия в България излезе с остра позиция по случая с наказания опозиционер Алексей Навални. Оттам настояват, че у нас се тиражират " спекулации към правосъдния развой " и припомнят, че Русия е суверенна страна, която няма да търпи интервенция във вътрешните си работи.

" Смятаме, че най-активните страни, които под „ благовиден “ претекст на " отбрана на народна власт и гражданското общество " желаят да повлияят на вътрешнополитическата обстановка в Русия, би следвало на първо време да обезпечат спазването на демократическите права и свободи в личните си страни, и чак по-късно да се занимават с " навалнинг ", написа в позиция, издание във фейсбук профила на посолството.

Натиск

В позицията не се загатват съответно изказваният на премиера Бойко Борисов, се употребява " несъразмерна мощ ". Опозиционерът, откакто остаряла условна присъда бе изменена в ефикасна. Навални бе наказан след опита за отравянето, за което той упреква съветския президент Владимир Путин. Той се завърна в Русия след лекуване в Германия и бе задържан.

На съвещанията по делото против него присъставаха задгранични дипломати, измежду които и представител на България. Именно този ход съветската страна смята за опит за напън върху съда, излиза наяве от позицията на посолството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР