Последвайте Гласове в .Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отново

...
Последвайте Гласове в .Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отново
Коментари Харесай

Столтенберг избегна отговор на въпроса за ускореното влизане на Украйна в НАТО

Последвайте ”Гласове " в.
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг още веднъж не даде еднопосочен отговор на въпроса дали е допустима процедура за ускорено влизане на Украйна в алианса и дали организацията е кардинално подготвена да одобри Киев в редиците си, оповестява ТАСС.

" НАТО се придържа към политика на отворени порти. Всяка страна, в това число, несъмнено, Украйна, има право да избере своя личен път, в това число когато търси гаранции за сигурност ", сподели той в изявление за телевизия Ен Би Си, излъчено в неделя. Генералният секретар бе запитан какъв е отговорът на Алианса изявеното от Киев предпочитание за ускорено влизане. „ Всяко решение за участие би трябвало да бъде взето с консенсус сред всичките 30 съдружници “, сподели Столтенберг.
В петък президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа заявление за ускорено присъединение на страната към НАТО. След това на конференция в Брюксел Столтенберг не отговори непосредствено на въпрос на публицисти дали Алиансът е подготвен да прегледа сходно заявление, напомня ТАСС.
Превземането от Украйна на град в границите на територията на оповестената от съветския президент Владимир Путин анексия демонстрира, че украинците реализират прогрес и са в положение да отхвърлен съветските сили, разяснява генералният секретар на НАТО.

" Видяхме, че те съумяха да завладяват нов град, Лиман, и това демонстрира, че украинците реализират прогрес, че са в положение да отхвърлен съветските сили с помощта на смелостта, на храбростта, на уменията си, само че несъмнено и на модерните оръжия, които им дават Съединени американски щати и други съдружници ", сподели Столтенберг в предаването " Среща с пресата " на Ен Би Си, представен от Българска телеграфна агенция.
Най-добрият метод да се противодейства на оповестеното от Русия анексиране на части от Украйна е да продължим да поддържаме държавното управление в Киев, добави генералният секретар на НАТО.
Източник: ТАСС, Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР