Последствията за еврозоната от руската инвазия в Украйна и бъдещето

...
Последствията за еврозоната от руската инвазия в Украйна и бъдещето
Коментари Харесай

Кристин Лагард е в Кипър за дискусия за последствията за еврозоната от руската инвазия

Последствията за еврозоната от съветската инвазия в Украйна и бъдещето на европейската стопанска система са главните тематики, които ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард ще разиска по време на визитата си в Кипър през днешния ден.

Кристин Лагард е в Никозия по покана на шефа на Централната банка на Кипър Константинос Херодоту, с който е и първата й среща през днешния ден, последвана от диалог с президента на страната Никос Анастасиадис. След това тя ще приказва на конференция за бъдещето на европейската стопанска система в светлината на сегашните провокации към нея.

Председателят на ЕЦБ идва в Кипър в „ изключително значим миг за Европейския съюз и еврозоната ”, разяснява Константинос Херодоту.

Европейската централна банка не планува криза в еврозоната вследствие на войната в Украйна, макар че тя евентуално ще забави икономическия напредък и ще ускори инфлацията в кратковременен проект, съобщи Лагард в обстойно изявление за кипърския ежедневник „ Филелефтерос ” в навечерието на визитата си.

Според главния сюжет на прогнозите на европейската финансова институция, който включва първична оценка на последствията от войната, стопанската система в еврозоната ще пораства с 3,7% през тази година и 2,8% през 2023 година

ЕЦБ ще предприеме всички нужни стъпки, с цел да извърши мандата си за поддържане на ценова и финансова непоклатимост, акцентира Кристин Лагард.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР