Последното пленарно заседание на 44-то Народно събрание да бъде на

...
Последното пленарно заседание на 44-то Народно събрание да бъде на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Закриване на Народното събрание на 25 март, а от 8 март депутатите да не работят

Последното пленарно съвещание на 44-то Народно заседание да бъде на 25 март, от 10:00 ч., с единствена точка - закриване, предлага парламентарната група на ГЕРБ съгласно седмичната проектопрограма на Народното събрание.

Заради идната предизборна акция депутатите няма да работят от 8 до 24 март, само че при нужда ще заседават. За този интервал те могат да употребяват длъжностен превоз и ще им се признават единствено транспортни разноски за изключителни съвещания, плануват вносителите Красимир Ципов и Александър Ненков, съобщи " Нова телевизия ".

Проектопрограмата включва още второто гласоподаване на промени в Закона за електронните известия и първото четене на допълнение в Наказателния кодекс и в Гражданския процесуален кодекс.

Депутатите ще изслушат и Доклад за активността на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество за 2020 година /точка първа в четвъртък/.

В седмичната стратегия се предлага също второто четене на промени в Закона за енергийната успеваемост, като втора точка за четвъртък, както и второто гласоподаване на допълнение на Закона за здравното обезпечаване.

Предвижда се Народно събрание да прегледа на второ четене промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари, както и Законопроект за индустриалните паркове /второ гласуване/.

В програмата е също първото гласоподаване на изменение и допълнение на Закона за Българската телеграфна организация и на промени в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България.

В проектопрограмата е планувано чуване на вицепремиера Томислав Дончев за готовността на България да показа пред Европейската комисия финалния вид на Националния проект за възобновяване и резистентност и стадия на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния интервал 2021-2027 година, и на оперативните стратегии, които ще бъдат финансирани от Кохезионния и структурните фондове на Европейския съюз през програмния интервал 2021-2027 година

В петък е очакван постоянният парламентарен надзор, след привършване на законодателната част на съвещанието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР