Последното беше в края на юли тази година, когато Марс

...
Последното беше в края на юли тази година, когато Марс
Коментари Харесай

Какво означава великото противостояние на Марс в астрологията?

Последното беше в края на юли тази година, когато Марс е оптимално покрай Земята

При противостояние планетата пресича небесния меридиан в среднощ, разполага се най-близо до земното кълбо и има оптимален искра – ъгловите размери на планетата в небето по това време са най-големи през годината, а и нощната видимост продължава най-дълго.

ЧЕТВЪРТАТА В СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА

Марс, който поради кървавочервения си цвят още в древността е наименуван в чест на древноримския господ на войната, е четвъртата планета от Слънцето в нашата система. Прави една обиколка към небесното величие за 687 денонощия.

Разстоянието сред Марс и Земята се мени непрекъснато. Средно то е 225 милиона километра.

Когато Земята се намира сред Марс и Слънцето, планетите са най-близо между тях. В този интервал ги разделя сред 55 и 100 милиона километра.

Разстоянието доближава максимума си, когато Слънцето се намира сред Марс и Земята. Тогава двете планети са най-отдалечени в орбитите си и дистанцията сред тях доближава до 400 млн. км.

Противостоянието се назовава велико, когато Марс и Земята се сближат на по-малко от 60 млн. км – това се случва на всеки 15-17 години. Последното Велико противостояние на Марс е следено на 27 август 2003 година, а идното е на 27 юли т.г. Тогава Марс ще се приближи на 58 млн. км от нашата планета.

ПРОТИВОСТОЯНИЕТО НА МАРС В АСТРОЛОГИЯТА

Великото противостояние на Марс е забавно събитие за астрономите. Но от позиция на астрологията това доближаване оказва отрицателно въздействие върху Земята и нейните поданици. И колкото повече се приближава Марс до нас, толкоз по-силно е негативното му влияние.

Червената планета в астрологията е планета на действието, на войните и експанзията. Затова в интервала на противостояние на Марс в международен мащаб се следи повишаване на броя на терористичните актове, на споровете, огромните повреди, разнообразни епидемии и екологични и техногенни произшествия. В този интервал се ускоряват всички отрицателни трендове – закриване на предприятия, уволняване на служащи, недоумение сред разнообразни страни, произшествия, обостряне на хронични болести и така нататък

Вероятността изключително нараства при велико противостояние – хората стават по-нервни и избухливи. Затова астролозите предлагат да сдържаме страстите си, да се стараем да заобикаляме конфликтните обстановки и да не встъпваме в разпри.

В интервала на великото противостояние на Марс астролозите поучават да не се вземат значими решения и да не се стартират значими каузи. В тези дни би трябвало да сме оптимално деликатни – да се въздържаме от внезапни дейности, експанзия и случки, с цел да не изгубим надзор над обстановка.

Например по време на великото противостояние на Марс силата у дейните хора се усилва и те не знаят къде и по какъв начин да я употребяват. Затова могат да я проявят посредством експанзия.

В интервала на противостоянието на Марс огнените знаци – Овен, Лъв, Стрелец, са по-агресивни. Същото се следи и при Скорпиона. Върху останалите знаци въздействието на Червената планета е по-слабо.

В същото време неенергичните хора се усещат по-добре. Марс им дава сили и те стават по-активни и забележими.

Според астролозите в интервала на великото противостояние би трябвало да сме деликатни към здравето си. На първо място, това визира хората със слаба нервна или сърдечносъдова система. Те стават по-конфликтни, раздразнителни, без да схващат какво се случва с тях.

Астролозите предлагат оптимално умерено да преминем през тези дни, повече да почиваме и във всяка обстановка да демонстрираме оптимално самообладание. Да не бързаме с изводите, да направляваме изявленията си, да следим здравето си, с цел да премине спешният интервал без затруднения и паники.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР