Последно поколение система за минимално инвазивна аблация на тъканите на

...
Последно поколение система за минимално инвазивна аблация на тъканите на
Коментари Харесай

УНГ отделението на „Пълмед” с последно поколение апаратура за хирургично лечение 


Последно потомство система за минимално инвазивна аблация на тъканите на компанията OLYMPUS е най-новото попълнение в софтуерния арсенала на УНГ отделението на УМБАЛ „ Пълмед ”. Тази съвременна система позволява на нашия екип да предложи дейно хирургично лекуване на пациентите, които страдат от хронично затруднено носно дишане, хъркане, сънна апнея, разпределяне на мекото небце или увеличаване на сливиците, разяснява началникът на отделението доктор Атанас Гюлев.

Докторът акцентира, че системата следи положението на тъканите по време на процедурата и разрешава точно и безкръвно премахване на проблемите, без засягане на близките структури. Това обезпечава на нашите пациенти най-малък постоперативен дискомфорт и къс интервал на възобновяване, прибавя той.
-->
По отношение на проблематичните сливици, доктор Гюлев показва, че индикация за оперативно лекуване са честите повтарящи се инфекции за къс интервал от време, мощно уголемените сливици (3 и 4 степен), които крият риск от развиване на обструктивна сънна апнея, прекосяването на инфекцията от самите сливици към близките тъкани или затруднения в други органи като сърце, стави и бъбреци, породени от хронично болните сливици.

„ Тези правила се отнасят както за детската възраст, по този начин и за възрастните. При дребните пациенти по-чест проблем е аденоидната вегетация или по този начин наречената „ трета сливица “ или „ носна сливица “. Ако тя не се диагностицира или не се в профил в точния момент, може да настъпят трайни увреждания на носното дишане, слуха и захапката ”, добавя доктор Гюлев.

За да предложат на пациентите си сигурни резултати, експертите от отделението са  възприели практиката да оперират трета сливица под ендоскопски надзор. Ендоскопията на нос и горни дихателни пътища е обикновен способ за диагностика в актуалната оториноларингология и нашият екип не изостава в това направление, споделя докторът и натъртва на обстоятелството, че под ендоскопски надзор правят също ендоназална хирургия при болести на синусите и проблеми с носното дишане.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР