Последният звънец за учебната 2017/2018г. удари в сряда за магистратите

...
Последният звънец за учебната 2017/2018г. удари в сряда за магистратите
Коментари Харесай

Шуменски магистрати със 144 урока пред ученици

Последният звънец за образователната 2017/2018г. удари в сряда за магистратите от Окръжния съд в Шумен. Финалният урок се организира в правосъдната палата с учениците от 10 “б” клас на Професионалната гимназия „ Христо Ботев “ и в края му младежите получиха удостоверения за присъединяване в Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури. ”

Общо 144 образователни часа в 3 учебни заведения /шуменските СУ”Йоан Екзарх Български”, ПГМЕТТ “Христо Ботев” и СУ „ Н.Й.Вапцаров “ в община Венец б.а./ пред възпитаници от 9 до 11 клас изнесоха през годината съдии и чиновници от Окръжен съд–Шумен.

Усилията на магистратите за разширение обсега на пилотната стратегия на Висшия правосъден съвет дадоха резултат. Целта е обогатяване правната просвета на учениците, предварителна защита и отворено към обществото правораздаване, а оттова и повишение доверието към правосъдната власт.

Откровеният интерес на децата и желанието им да продължат срещите си с магистрати и чиновници от институцията дават спомагателен тласък в това начинание и чувството за задоволеност от свършеното, регистрират лекторите в тоги. Амбициите на Окръжен съд–Шумен не свършват до тук. През идната образователна година има запитвания и декларирани стремежи и от други учебни заведения в региона да станат сътрудници на съда.

Окръжен съд–Шумен благодари на управленията на учебните заведения – сътрудници за положителното съдействие и взаимоотношение, с което от своя страна дадоха опция да стигнем до повече деца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР