Последният възможен, трети мандат за съставяне на правителство в рамките

...
Последният възможен, трети мандат за съставяне на правителство в рамките
Коментари Харесай

БСП връща третия мандат за кабинет, кога отиваме на избори

Последният вероятен, трети мандат за сформиране на държавно управление в границите на този парламент ще бъде върнат през днешния ден несбъднат.

Българска социалистическа партия връща мандата на президента Румен Радев откакто през вчерашния ден с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Възраждане и Има Такъв Народ точката с програмата импортирана от Корнелия Нинова беше извадена от дневния ред на Народно събрание. Това значи, че предстоят избори.

Президентът следва да разпусне Народното събрание и да назначи за четвърти път служебно държавно управление. В взаимозависимост от това по кое време ще бъде преустановен животът на 47-ото Народно събрание зависи и по кое време ще бъде датата на изборите.

2 октомври е първата допустима дата при положение, че президентът разпусне в края на месеца сегашния парламент. В случай, че президентът реши да удължи с още една седмица работата на депутатите - датата е 9 октомври. Ако Румен Радев реши да се съобрази с първичната концепция на Българска социалистическа партия Народното събрание да работи до 15-ти август - то тогава ще гласуваме на 16 октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР