Последният редовен кабинет направи важната стъпка и прие Националния план

...
Последният редовен кабинет направи важната стъпка и прие Националния план
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Инфлацията няма да се покачи ударно след влизането в еврозоната

" Последният постоянен кабинет направи значимата стъпка и одобри Националния проект за въвеждане на еврото. Отдавна е минало времето за разбори. Време е към този момент за деяние. Винаги има разнообразни причини, само че изгодите са повече от рисковете ", това съобщи служебният вицепремиер Атанас Пеканов по отношение на готовността ни да сменим левовете с евро. 

" Инфлацията няма да се повиши стремително след влизането. Дългът също няма да се повиши, страната и изпълнителната власт вземат решение какъв брой да е дефицитът ", сподели още вицепремиерът. 

" 22 месеца изминаха, до момента в който бъде утвърден Планът за възобновяване. Пречката се реши доста бързо. Подадохме желае за заплащане в края на август. За два месеца получихме утвърждение и съм доста удовлетворен, само че това е единствено първата стъпка ", съобщи Пеканов по отношение на Плана за възобновяване и първите пари, които се чака да получим. 

" Парите по Плана подсигуряват, че когато има социална поръчка, тя би трябвало да бъде на конкурентен принцип. Ние поехме този ангажимент пред Европейската комисия ", сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР