Последните седмични данни на Световната здравна организация (СЗО) за разпространението

...
Последните седмични данни на Световната здравна организация (СЗО) за разпространението
Коментари Харесай

Добри новини от СЗО: Намалява броят на заразените с коронавирус

Последните седмични данни на Световната здравна организация ( СЗО ) за разпространяването на новия ковид в света демонстрират, че епидемията бележи спад на множеството места, в това число в Северна и Южна Америка, съобщи БНР, базирайки се на Франс прес.

В интервала 17-23 август СЗО е записала над 1,7 милион нови случаи на инфектирани с ковид , което е спад с 5%, и 39 000 нови смъртни случаи, което е намаляване с 12% по отношение на миналата седмица от 10 до 16 август.

Спадът е открит във всички райони с изключение на в Югоизточна Азия и Източното Средиземноморие.

Северна и Южна Америка остават най-засегнати, като образуват половината от новите случаи и 62% от умряли те през предходната седмица. Двете Америки обаче бележат и най-рязък спад в броя на инфектираните - с 11% по-малко и със 17% по-малко умряли , частично с помощта на забавянето в разпространяването на вируса в Съединени американски щати и Бразилия, които са двете най-засегнати страни в света.

Редица страни и територии от Карибския басейн обаче оповестиха за внезапно повишаване на инфектираните и умряли те през предходната седмица, което съгласно СЗО може частично да се дължи на съживяването на туризма.

Югоизточна Азия записва нарастване с 4% на новозаразените, само че и спад от 5% в броя на смъртните случаи. Индия продължава да е най-засегнатата страна в района с 455 000 новозаразени през предходната седмица.

В Източното Средиземноморие също има повишаване от 4% на новозаразените, само че и 5% спад на умряли те, което е намаляване на този индикатор за шеста поредна седмица.

В Европа, където през последните седмици непрекъснато се покачваше броят на новозаразените, се следи прочут спад , като през предходната седмица те са се нараснали единствено с 1% по отношение на седмица по-рано. В същото време обаче броят на новите смъртни случаи в Европа продължава да понижава, като за предходната седмица спад ът е с 12 на 100.

СЗО отбелязва, че това не важи за всички европейски страни, а в Испания даже е регистриран скок от 200 % в седмичния брой на умряли те.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР