Последните проучвания показват, че за да загубите тегло, не трябва

...
Последните проучвания показват, че за да загубите тегло, не трябва
Коментари Харесай

Отслабване за ленивци

Последните изследвания демонстрират, че с цел да загубите тегло, не би трябвало да живеете единствено на марули и извара. В тази публикация ще ви подскажем по какъв начин да губите непотребните килограми без да гладувате.

Спокойна нощ

Ако желаете да отслабнете, наспивайте се добре. Скорошно изследване демонстрира, че неналичието на сън разрушава хормоналния баланс, което води до промени в метаболизма. Следователно организмът ни не може да преработва храните вярно.

Учени от Япония изследвали 7-8-годишни деца и открили, че при тези, които спят по-малко, възможностите да страдат от затлъстяване са три пъти по-високи, в сравнение с при тези, които спят по 9-10 часа.

 Отслабване за ленивци

Смята се, че неналичието на сън е обвързвана с повишение на хормона кортизол, което може да наруши салдото на обмяната на веществата. Други изследвания сочат, че този хормон има негативен резултат върху работата на въглехидратната обмяна и ендокринната система, затруднява процеса на обработка на въглехидратите в сила. Заради това нежеланите мазнини и захар се съхраняват в тялото под формата на непотребни килограми.

Допълнително изследване удостоверява връзката сред неналичието на сън и повишение на апетита основно заради обстоятелството, че кортизолът е належащо точно, с цел да управлява апетита.

Някои учени считат, че е значимо качеството на съня, а не количеството му. Други считат, че стресът ни кара да се храним повече и смущава съня.

Яжте грейпфрут

Изследователи от Сан Диего (Калифорния) считат, че можем да свалим съвсем половин кг за един месец, в случай че прибавим грейпфрут към естественото си хранене. Те изследвали 100 доброволци със затлъстяване като поискали от една трета от тях да се хранят с грейпфрут преди всяко хранене, друга една трета - да пият чаша сок от грейпфрут преди всяко хранене и последната една трета изобщо да не употребяват грейпфрут.

 Отслабване за ленивци

След 12 седмици членовете на групата, която яла грейпфрут изгубили приблизително по 2.1 кг. Членовете на групата, която пила сок от грейпфрут изгубили 1.8 кг, а тези от третата група не мръднали изобщо.

" Включването на един грейпфрут в храната в действителност може да помогне. Той понижава инсулина, което от своя страна води до понижаване количеството на мазнините, складирани в тялото ", споделя диетоложката Мерилин Гленвил.

Но тя също предизвестява: " Ако приемате някакви лекарство, би трябвало да се консултирате с вашия доктор. Грейпфрутът може да забави усвояването на илачите ".

Заобичайте подправките

Проучване сподели, че яденето на чили усъвършенства обмяната на веществата и понижава апетита. Други учени споделят, че подправките леко форсират честотата на сърцето да бие по-бързо, а по този начин се форсира и всичко останало, в това число и обмяната на веществата.

Едно изследване от Мелбърн демонстрира, че доброволци, които добавили към диетата си червен пипер и кофеин, консумирали дневно 1000 калории по-малко.

Така че, чили, пикантен червен пипер и горчица би трябвало да оказват помощ в борбата с килограмите.

Зелен чай

Смята се, че пиенето на четири чаши зелен чай дневно оказва помощ за понижаване на тежестта. Американско проучване демонстрира, че едно от веществата, съдържащи се в зеления чай, катехол, усъвършенства обмяната на веществата и с 30% понижава количеството на мазнините.

Зелените и черните чайове са богати на естествени антиоксиданти, които се борят с нездравословното влияние на свободните радикали, породени от замърсяване, тютюнопушене и слънчева светлина. Сред тях е витамин В6, който играе основна роля в метаболизма, както и витамините В1 и В2, които са нужни за естественото действие на щитовидната жлеза. Зеленият чай съдържа по-малко кофеин и танин от черния чай.

 Отслабване за ленивци

Пийте вода преди хранене

Всеки път, когато ръката ви протяга ръка към храна, протегнете другата към чаша вода. " Ние постоянно бъркаме възприятието на глада с това на жаждата, защото те пораждат доста близо едно до друго в мозъка ", сподели Джоанна Холл, диетоложка.

Водата оказва помощ за промиване токсините от тялото и всички боклуци, само че също по този начин подкрепя загубата на тегло.

Чаша вода преди хранене ще ви помогне да отслабнете, тъй като вие ще се чувствате по-сити. Пийте минимум осем чаши вода дневно и намалете потреблението на чай, кафе и кола.

Закусвайте

Не пропускайте закуската. Полезни са закуските, като плодове да вземем за пример, и сред главните хранения.

Витамини

Приемът на витамини обезпечава организма с всички нужни субстанции и му разрешава да работи по-ефективно. Витамин B, да вземем за пример, е доста значим за понижаване на тежестта. Хромът кара инсулина да работи по-ефективно и тялото не може да задържи захарта в организма под формата на мазнини. Магнезият пък е нужен за производството на инсулин.

Супа

Супата може да ви помогне да отслабнете. Американски учени са открили, че хората, които ядат при започване на обяда си купа със чорба, употребяват с 25% по-малко мазнини, в сравнение с тези, които ядат мазни закуски.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР