Последните няколко години дузина китайски компании работят, за да извадят

...
Последните няколко години дузина китайски компании работят, за да извадят
Коментари Харесай

Byton Concept е поредният впечатляващ електромобил от Китай

Последните няколко години дузина китайски компании работят, с цел да извадят заслужен съперник на Tesla в Съединени американски щати. Една от тях е Byton, която има намерение да стартира продажба на този автомобил в края на идната година. Byton Concept бе показан на ревюто Consumer Electronics Show в Лас Вегас. Да, за момента се назовава концепт, само че от компанията настояват, че серийният модел ще е на 85% от това, което виждаме в този момент. Ще е отлично, в случай че това заричане бъде спазено, тъй като моделът наподобява извънредно обещаващо.

Името Byton се появи предходната година, когато китайската компания Future Mobility Corp. стартира подразделението си Byton. Интересното е, че то се оглавява от Карстен Брейтфелд, някогашен началник на програмата BMW i.

Екстериорният дизайн на кросоувъра наподобява много атрактивно, само че още по-впечатляващ е моделът вътре. Арматурното табло на процедура е един голям екран. Традиционното приборно табло също липсва, като то е сменено от 8-инчов таблет, инсталиран по средата на кормилото. А седалките се въртят на 12 градуса една към друга. С таблетите и екраните се продължава и на задния ред, като двамата пасажери разполагат с един голям „ тв приемник “ пред себе си. Всичко това наподобява доста атрактивно, само че би трябвало (и е логично) да се чака, че серийният модел няма да е толкоз футуристичен вътре, до момента в който извън измененията евентуално ще се доста малко.

Byton ще се продава в две версии. Първата ще е единствено с един мотор откъм гърба, който ще генерира 272 к.с. и ще обезпечава самостоятелен пробег с едно зареждане до 400 км. Другата версия ще е с два електромотора, мощ 476 к.с. и пробег до 520 км. Тези числа звучат много реалистично, защото Byton се надява да конфигурира базова цена от $45 000.

Нещо повече, Byton съобщи, че първият й сериен модел ще пристигна с самостоятелност от Ниво 3, а Ниво 4 ще последва след 2020 година Плановете на компанията са да употребяват същата платформа, с цел да стартират в следствие седан и стилен модел.

Остава да забележими дали тези обещания ще се осъществен, само че офис в Силиконовата котловина сигурно ще помогне това начинание да е сполучливо.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Hyundai сподели самостоятелен водороден модел

Вгледайте се добре, тъй като това е новият Mercedes G-Class (W464)

Nissan ще научи колите си да четат мисли
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР