Последните избори са били най-папагалските, но те са били вследствие

...
Последните избори са били най-папагалските, но те са били вследствие
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Последните избори бяха най-папагалските досега

Последните избори са били „ най-папагалските ”, само че те са били в резултат на предходните три вота. Такова мнение изрази в студиото на „ На Фокус " Татяна Дончева, ръководител на „ Движение 21 ".  Според нея сега сме очевидци на дежавю, което се случва за четвърти път.

„ Това ни дава опция да се реши коства ли си на дребни политически субекти да не престават да се въртят на виенското колело и всякога да възпроизвеждат един парламент, който нищо не може да направи. Изборите са един стадий, а стадият след тях е различен. Преди и по време на вота гласоподавателят, който взе участие във образуването, би трябвало да знае, че има идващ стадий. И в този идващ стадий подготвителните дейности и техните резултати имат основно значение ”, разясни Дончева. Според нея гласоподавателят гласоподава, без да мисли и след това желае да има политици, които да се комбинират.

„ Няма потребност да се напъваме толкоз за постоянно държавно управление. Имаме потребност от държавно управление, което може да взима съответни решения в този миг. Великите сили са се сграбчили в мъртва хватка и гледат всички такива риби като нас, с цел да ни вкарат в спора Русия-Украйна. Когато приказваме за позицията до каква степен да поддържаме Украйна, желая да попитам сътрудниците - не мислят ли, че след още няколко хода, ще се сложи въпросът за присъединяване с жива мощ ”, разяснява още Дончева.   

Според водача на „ Движение 21 ” би трябвало да има нова лявоцентристка партия до идващите избори, която да употребява идната година евентуалните парламентарни локални избори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР