Последен ден от поредицата дни с необичайно топло за сезона

...
Последен ден от поредицата дни с необичайно топло за сезона
Коментари Харесай

Последен слънчев ден преди рязкото застудяване

Последен ден от поредицата дни с извънредно топло за сезона време.

Минималните температури през днешния ден в по-голямата част от страната ще бъдат от 0° до 5°, на обособени места, в това число и в София - към минус 1°, минус 3°, съобщи Българска национална телевизия. В утринните часове още веднъж ще има региони с краткотрайни мъгли.

През по-голямата част на деня, в по-голямата част от страната ще се задържи към момента слънчево, само че ще стартира последователно нарастване на облачността, като първо ще се появи висока облачност, предвестител на идната смяна на времето. Вятърът ще бъде от запад-югозапад, слаб до сдържан. Максималните температури - от 16° до 21°.

В планините ще духа мощен югозападен вятър. След слънчевото начало на деня, след обяд облачността и там ще се усили. Максималните температури по най-високите върхове ще са към 3-4° под нулата, в планинските курорти - към 3° на Алеко и 9-10° в Мальовица, Боровец и Пампорово. Опасността от лавини отвън обработените ски писти остава висока.

През нощта против събота облачността ще се усили, а със мощен вятър ще стартира да нахлува доста леден въздух и в събота температурите значително ще се намалят. Ще има и региони с превалявания, най-вече слаби и основно в Източна България, първо от дъжд, който в Североизточна България и в Предбалкана ще премине в сняг. Очакванията са в неделя преваляванията на всички места да спрат, да има и слънчеви часове, само че ще бъде по-студено от типичното за март, като с понижението на облачността, ще се намалят и минималните температури.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР