Посланиците на държавите от ЕС приветстваха ключовата роля на България

...
Посланиците на държавите от ЕС приветстваха ключовата роля на България
Коментари Харесай

България с ключова роля в проектите за транспортна свързаност в Европа и региона

Посланиците на страните от Европейски Съюз приветстваха основната роля на България в плановете за транспортна съгласуваност в Европа и района, осведоми Министерството на превоза и известията.

Посланиците на страните от Европейския съюз и Западните Балкани приветстваха основната роля на България в плановете за транспортна съгласуваност в Европа и района. Темата бе разисквана на среща по самодейност на Шведското председателство на Европейски Съюз и персонално на дипломат Катарина Рангнит. Българското държавно управление бе показано от вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев, както и министрите на енергетиката Росен Христов и на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Проектите за транспортна съгласуваност в Западните Балкани са от голяма важност за цяла Европа, по тази причина ще разчитаме освен на финансирането от еврофондове, само че и на поддръжка за обектите, които ще се осъществят посредством публично–частно партньорство. Това съобщи вицепремиерът Алексиев. Той акцентира, че развиването на устойчива и добре развита транспортна мрежа в Европа, както и връзката със прилежащите й райони, е доста предизвикателство, само че и опция, която изисква добра съгласуваност.

Българските министри показаха най-важните планове в региона на превоза, енергетиката и нововъведенията, които са ориентирани към възстановяване на свързаността на Западните Балкани и решение на провокациите в стопанската система, в резултат на войната в Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР