Посланикът на Турция във Франция ще бъде повикан във френското

...
Посланикът на Турция във Франция ще бъде повикан във френското
Коментари Харесай

Скандал между Франция и Турция след обидите на Ердоган към Макрон

Посланикът на Турция във Франция ще бъде извикан във френското външно министерство, с цел да даде пояснение за изказванията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който съобщи, че френският президент Еманюел Макрон е в "състояние на мозъчна гибел ", съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на известие на френското президентство.

Това не е изказване, това са обиди. Посланикът ще бъде извикан в министерството, с цел да даде пояснения за това, уточни френското президентство.

Ердоган реагира остро през днешния ден на мнения на френския президент Еманюел Макрон против турската интервенция "Извор на мира " в Северна Сирия, ориентирана против сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа (СЗН). Макрон разгласи, че Турция е подхванала офанзивата си против Сирия като "свършен факт ".

Известно е, че Анкара счита СЗН за терористична организация и предприе военна атака в Североизточна Сирия на 9 октомври.

Френският президент споделя, че НАТО е в мозъчна гибел. Уважаеми Макрон, виж, обръщам се от Турция, ще го кажа и в НАТО, първо ти ревизира твоята лична мозъчна гибел, съобщи Ердоган на гала в Истанбул, критикувайки изявление на Макрон, че Турция не би трябвало да чака поддръжка от НАТО за своята военна интервенция в Северна Сирия. Ердоган засяга също изявление на Макрон по-рано този месец в изявление за сп. "Икономист ", в което френският президент бе декларирал, че НАТО е в "мозъчна гибел ".

Миналия месец Макрон се срещна с Джихан Ахмед, говорителка на ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили, които включват и СЗН. Макрон изрази пред Ахмед солидарността на Франция в битката против "Ислямска страна ".

Още през вчерашния ден Анкара реагира остро против Макрон. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че френският президент поддържа тероризма. Макрон не може да бъде водач на Европа, като се колебае по този метод. В момента в Европа има празно пространство, той пробва да бъде неин водач, сподели още Чавушоглу о акцентира: той към този момент е покровител на терористичната организация и непрекъснато ги приема в Елисейския замък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР