Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова отбеляза Деня на

...
Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова отбеляза Деня на
Коментари Харесай

Митрофанова: Навални е бил агент на ЦРУ

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова означи Деня на Съветската войска. Тя съобщи пред публицисти, че общината е дала позволение за честването. Разбира се, най-често задаваните въпроси бяха тези за гибелта на Алексей Навални.

По думите на Митрофанова Русия нямала интерес от съмртта на опозиционера

„ Засега няма никакви публични мнения по този мотив – нито какво се е случило, нито за какво, по тази причина не можем да разясняваме. Можем да кажем, че всичко, което е имало досега, са единствено евтини спекулации по въпроса “, разяснява тя и добави, че Навални е бил съществено охраняван. „

Във видеообръщение Юлия Навалная упрекна президента Владимир Путин за гибелта на брачна половинка си. Това Митрофанова разяснява по следния метод:

„ Навални е бил сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, както и брачната половинка му. Ако забелязахте, 10 минути след гибелта му, тя към този момент беие обвинила нашия президент в това, че той бил умъртвил Навални. Разбирате, че това не може да се прави, когато няма никакви данни. “

Паметникът на Съветската войска към този момент го няма, само че пред различен съветски монумент, Митрофанова означи, че е  доста скръбен фактът, че не се съблюдава съглашението сред България и Русия за запазване на взаимните монументи на просвета и история.

Тази заран пред Столичната община жители стачкуваха поради разрешението, обещано от кмета Васил Терзиев на съветското посолство да чества  Деня на руската войска

Недоволните скандираха „ Вън Русия от България “, „ Вън Митрофанова и съветските сътрудници от България “, „ Русия е империя на злото “.

По-рано тази заран съветниците от ПП-ДБ-Спаси София също излязоха с декларация и приканиха кмета Васил Терзиев „ да наложи възбрана на този успех на гибелта, наименуван честване на „ Деня на бранителите на отечеството “ или ден на руската войска “. Той обаче им отговори, че няма какво да направи по въпроса, с изключение на „ да следи да не сгазят цветята “.

От началото на войната на Русия в Украйна Москва дефинира България като „ неприятелска страна “.

Източник: БГНЕС
Още вести четете в категория  България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР