Посланикът на Нидерландия у нас Беа тен Тъшър стана кръстница

...
Посланикът на Нидерландия у нас Беа тен Тъшър стана кръстница
Коментари Харесай

С нова драгираща техника ще поддържаме корабоплаването по Дунав

Посланикът на Нидерландия у нас Беа загар Тъшър стана кръстница на новото драгажно оборудване " Янтра " на Изпълнителна организация " Проучване и поддържане на река Дунав “ на гала в Русе, оповестиха от крайдунавската община.

" Река Дунав е единственият натурален европейски път, автомагистралата, която свързва доста нации. Това, че след дълги години застой страната стартира да влага и се обърна към градовете, които са по поречието на река Дунав, значи доста “, отбелязва заместник-кметът на Община Русе Димитър Недев.

Сред специфичните посетители бе и Стефан Стаут от " Дамен шипярд Горинхем “, където е издигната драгата " Янтра “.

" Янтра “ е първият профилиран транспортен съд от този тип, който влиза в активите на дунавската организация, а новата драгажна техника ще даде опция на ИА " Проучване и поддържане на река Дунав “ дейно и в точния момент да извършва своите отговорности по поддръжка на корабоплавателния път. Целта е да бъдат непокътнати плановите дълбочини на реката съгласно рекомендациите на Дунавската комисия.

Изпълнителният шеф на ИАППД инж. Павлин Цонев акцентира, че с сполучливата реализация на плановете по оперативните стратегии в бранш " Транспорт “ и Механизма за свързване на Европа през миналите години се привлечени над 35 млн. лв., с помощта на които организацията е осъвременила своя механически потенциал.

Новопостроената драгираща техника ще даде опция на ИА " Проучване и поддържане на река Дунав “ дейно и в точния момент да извършва своите отговорности по поддръжка на 471- километровия сектор на река Дунав, който е един от най-трудните в корабоплавателно отношение. Това е декларирала служебният заместник-министър на превоза, осведомителните технологии и известията Нели Андреева по време на церемонията за кръщаване на новата драга. От 2017 година до момента, Министерството на превоза, инфорцаионните технолигии и известията е осигурило над 16 млн. лева за осъществяване на драгажни работи, като със закупуването на тази техника процесът ще бъде усъвършенстван, а разноските понижени. По думите на заместник-министър Андреева значителен принос за възстановяване активността на Агенцията имат европейските фондове.

 

Проектът за създаване на автомагистрала Русе - Велико Търново

Заместник-министър Нели Андреева е съобщила, че построяването на автомагистралата е включено в новата Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027, която е в развой на разглеждане от Европейската комисия. " Очакваме утвърждение на оферти лист с планове до месец септември тази година “, прецизира Андреева.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР