Посланикът на Китай в България Дун Сяодзюн призова в понеделник

...
Посланикът на Китай в България Дун Сяодзюн призова в понеделник
Коментари Харесай

Посланикът на Китай у нас призовава за задълбочаване на обмена по „Един пояс, един път“

Посланикът на Китай в България Дун Сяодзюн прикани в понеделник за задълбочаване на двустранните връзки в границите на самодейността „ Един пояс, веднъж “ (BRI),

От старта си BRI реализира забележителни резултати и навлезе в стадий на висококачествено развиване, сподели Дун на 5-ата юбилейна среща на Българската национална асоциация за „ Един пояс, веднъж “.

България е значим център за съдействие на Балканите в границите на самодейността, сподели Дун и добави, че обичайното другарство сред Китай и България непрестанно се задълбочава в границите на BRI и механизма за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Той сподели, че би трябвало да се преглежда като приоритет съдействието в региона на нововъведенията, взаимното поддържане на постоянни световни индустриални вериги и вериги за доставки, както и реализирането на изчерпателен и необятен културен продан.

Чрез взаимни старания двустранното съдействие ще бъде дълготрайно, устойчиво и всеобхватно и ще реализира още повече триумфи, сподели посланикът.

На срещата бяха признати насоки за активността на асоциацията през 2022-2023 година Освен организирането на конференции, тя ще има за цел да ускори съдействието в региона на селското стопанство, туризма, културата, науката и образованието.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР