Поскъпване на издръжката на живот, замразяване на работни заплати и

...
Поскъпване на издръжката на живот, замразяване на работни заплати и
Коментари Харесай

Тристранката се събра на извънредно заседание заради цената на тока за бизнеса

Поскъпване на издръжката на живот, заледяване на работни заплати и банкрути на предприятия се задават у нас, в случай че страната не предприеме незабавни ограничения за преодоляване на ненормалния растеж на цената на тока за бизнеса. Тази картина обрисуваха работодателските и синдикалните организации по време на изключително съвещание на Съвета за тристранно съдействие, свикано по искане на КНСБ.
 Тристранен съвет изключително съвещание БГНЕС
От бизнеса показаха, че за една година междинната цена, на която се продава електрическата енергия на българската самостоятелна борса, се е вдигнала с над 50 % и това не може да се изясни с никакви пазарни фактори. Ресорният министър Теменужка Петкова отговори, че в България цената на тока на борсата е най-ниската в Европа и че държавното управление към този момент работи по бъдещото развиване на енергетиката за идващите 30 години.

 
На съвещанието на Съвета за тристранно съдействие министърът на стопанската система Емил Караниколов заяви, че ще предложи отсрочване на влизането в действие на измененията в закона за горивата, с които се вкарват рестрикции за дребните търговци и превозвачи на горива.-->
 
На утрешното съвещание на държавното управление Караниколов ще предложи измененията да влязат в действие от 1 юли тази година.

 Тристранен съвет изключително съвещание БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР