Пощенска банка беше удостоена за девета поредна година с признанието

...
Пощенска банка беше удостоена за девета поредна година с признанието
Коментари Харесай

Пощенска банка е определена за топ попечител за девета поредна година

Пощенска банка беше удостоена за девета поредна година с признанието за най-хубава банка в даването на попечителски услуги в България. Класацията е на влиятелното международно издание за финансови пазари, ръководство на активи и капиталова активност Global Custodian (www.globalcustodian.com), което прави изследвания за качеството на услугите в бранша.

Според систематизираната оценка, показана в него, клиентите получават „ съвършена услуга “ от Пощенска банка. Сред следените категории са такива като „ Клиентско обслужване “, „ Иновации “, „ Съхранение на активите “, „ Управление на ликвидността “, „ Управление на риска “, „ Цена “, „ Технологии “ и други

Във всички тях – 12 на брой, Пощенска банка господства и получава оценки доста по-високи от тези на съперниците си, в това число при съпоставяне с участниците от други страни от района на Централна и Източна Европа.

„ Фактът, че за девета поредна година сме избрани за най-хубава банка в даването на попечителски услуги в България е извънредно самопризнание за нас. Удовлетворението на клиентите ни и оптималните резултати в съвсем всички следени категории демонстрират, че съумяваме в задачата си да им предоставяме услуги с високо качество.

Стремежът ни е непрекъснато да влагаме в новаторски технологии и да надграждаме професионализма на екипа си. Благодарение на почналите преди няколко години в банката процеси на цифровизация, успяхме да се приспособяваме към действителността и по този начин да отговорим на най-високите упования на нашите клиенти и да бъдем техният приближен специалист за всяко финансово решение”, разясняват от Пощенска банка.

Пощенска банка предлага от 2004 година цялостната гама попечителски и депозитарни услуги с високо качество на локални и непознати институционални клиенти. За да обезпечи този стандарт, от 2019 година финансовата институция разполага с автоматизирана софтуерна система, която изцяло покрива условията за качество, както и структурно делене на процесите по обслужване на клиентите на Фронт офис звено и оперативно звено.

Предлаганите услуги включват предпазване на потребителски портфейли от финансови принадлежности, осъществяване на сетълмент по интервенции с финансови принадлежности, осведомително обслужване и култивиране на корпоративни събития, събиране на приходи и вземания от финансовите принадлежности, контролна функционалност по отношение на спазването на нормативните и други правила.

От 2010 година Пощенска банка е извънреден представител на един от най-големите европейски депозитари – Clearstream Banking Luxembourg, и е най-голямата банка-депозитар в България − с пазарен дял от 55%, максимален брой договорни фондове, обслужвани групови капиталови схеми, а по този начин също и достъп до финансовите пазари в над 120 страни.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР